Foci vb 2014

Hihetetlen védekezés Suárez-ügyben

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizenhét oldalas beadvánnyal, ellenvideókkal, szakértői véleményekkel és egy Luis Suárez által írt levéllel védekezett az uruguayi küldöttség a FIFA előtt a csatár harapási ügyében.

Mint ismeretes, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kilenc mérkőzésre és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra eltiltotta a csatárt, amiért az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellinibe. A Liverpool támadóját emellett 100 ezer svájci frankra (25,2 millió forint) is megbüntették.

Sajtóértesülések szerint az uruguayiak a beadványhoz több videót, egy fogorvosi és egy igazságügyi orvos szakértői szakvéleményét is csatoltak. Sajtóhírek szerint még maga Luis Suárez is írt egy levelet a nemzetközi szervezetnek. A dél-amerikaiak mindezzel nem kevesebbet akarnak bizonyítani annál, hogy a csatár nem is harapta meg Chiellinit, és hogy az olasz védő által a bírónak mutatott harapási nyom egyszerűen hamisítvány, egy régi sebhely vagy sérülés.

Az uruguayi labdarúgó-szövetség elnöke – nyomásgyakorlásként – olyan videókat mutatott be az eljárás során, amelyekkel relativizálni próbálta az esetet: Neymar könyöklését Luka Modric ellen, Diego Costa fejelését Martins Indi ellen vagy Balanta és Okazaki csetepatéját a Kolumbia–Japán meccsen. A dél-amerikaiak egyik jogásza egészen konkrétan azt mondta, hogy a tévéfelvételeken nem is látszik harapás, Suárez mindössze elvesztette az egyensúlyát és nekiesett Chiellini vállának. Az ügyvéd arról is meg van győződve, hogy mindez a felhajtás csak azért van, mert az olaszok kiestek. „Nagy a nyomás Anglia, Olaszország és még Brazília részéről is. Luis szálka sok csapat szemében” – írja a telesport.hu.

Olvasói sztorik