Foci vb 2014

Hiányoztak az olasz férfiak

De Rossi szerint nem Panini-matricáknak kellene képviselni Olaszországot a világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Daniele De Rossi, az AS Roma és az olasz válogatott középpályása sem hagyhatta szó nélkül Itália legjobbjainak vébé-búcsúját: a játékos úgy véli, hiányoztak az igazi férfiak a pályáról.

Az Uruguay elleni vesztes (0-1) mérkőzésen kisebb sérülés miatt nem lépett pályára. A középpályás a meccs után azonban megszólalt, és keményen bírálta nyilatkozatában a többi között az olaszok sztárját, Mario Balotellit is. Mint ismert, az AC Milan támadója a torna előtt egy képet osztott meg a Facebookon, amelyen matricagyűjteményében az olasz csapat minden arcképére a saját fényképét ragasztotta. Természetesen a kép címet is kapott, amelyen a már szokásossá vált mondata szerepelt: „Why always me?” (Miért mindig én?).

– Természetesen több tényezőből állt a kudarcunk, mint például a hőmérséklet vagy a bírói döntések, de felesleges panaszkodnunk – kezdte De Rossi. – Gyorsan el kell felejteni az egész világbajnokságot. Ezt vissza is vonom: nem szabad elfelejtenünk. És mi volt a baj? Mint az elején már mondtam, az igazi férfiak hiánya a csapatban. Rájuk lenne nagy szükségünk, nem pedig Panini-matricákra, akik nincsenek a csapat és a nemzet hasznára.

A búcsút követően a csapatkapitány, Gianluigi Buffon is megszólalt.

– Nagyon szomorú nap ez a nemzet és a csapat számára – mondta Buffon. – Elszomorít minket ez a sikertelen vébé-szereplés. Először mindenkinek magába kell néznie, és el kell számolnia a lelkiismeretével.

Olaszország keddi, Uruguay elleni veresége egyben azt is jelentette, hogy a 2006-os világbajnok 2010 után immáron másodszor sem élte túl a csoportkört.

Olvasói sztorik