Foci vb 2014

Fred lesgója mégsem volt les

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnokság közvetítéséért felelős televíziós csatorna egy rosszul alkalmazott grafikát jelenített meg a hétfői Brazília–Kamerun mérkőzésen a házigazdák harmadik, vitatott góljánál.

A 4-1-es brazil sikerrel zárult mérkőzés 49. percében David Luiz centerezett balról, az érkező Fred pedig közelről a kapuba fejelt. A svéd Jonas Eriksson megadta a találatot, ám a visszajátszások során a les megítéléséhez a televízióban behúzott segédvonal alapján úgy tűnt, a passz pillanatában a gólszerző Fred lesen tartózkodott. A grafikát azonban rosszul alkalmazták: Fred valóban a hátvéd előtt volt, ám a labda mögött is, így a találat szabályos volt.

A nemzetközi szövetség által működtetett FIFA TV igazgatója, Niclas Ericson elismerte, hogy ők követtek el hibát és nem a játékvezető.

– A közvetítő stábnak nagyon gyors döntéseket kell hoznia, néha előfordulnak tévedések – mondta a televíziós szakember, aki kifejtette, már elemzik, miért került rossz helyre a vonal. Kitért arra is, hogy a döntés a bíróé, akit a visszajátszások nem befolyásolnak, így azok csak a nézők szórakoztatását szolgálják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik