Foci vb 2014

Ghánának a tizenhat között a helye

A korábbi német válogatott Dietmar Hamann számára eddig Franciaország játéka a legimpozánsabb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este Németország Ghánával csapott össze a világbajnokság G-csoportjában. A torna eddigi egyik legizgalmasabb és legélvezetesebb meccsén a második félidő elején a németek szerezték vezetést, de a végig veszélyesen futballozó afrikai csapat előbb egalizált, majd a vezetést is átvette. Németország számára a csereként beálló Miroslav Klose mentette meg az egyik pontot, és állította be a 2-2-es végeredményt, ezzel teljesen nyílt maradt, hogy néhány nap múlva melyik válogatottak jutnak tovább ebből a csoportból. A németek korábbi 62-szeres válogatott középpályása, Dietmar Hamann a goal.com szakportálnak elemezte a fantasztikus összecsapást.

– A Németország–Ghána ütközet nagyon szórakoztató játékot hozott, főleg a második félidőben. Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért, és nagyszerű meccset láthattunk – kezdte elemzését Dietmar Hamann. – Ghána megmutatta, milyen remek támadójátékra képes. Nagyon jó csapatuk van, és a szombati teljesítményük után el kell ismernem, hogy helyük van a legjobb tizenhat között. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e nekik.

Hamann szerint a németek az első hatvan percben fáradtan és lassan futballoztak, és úgy érzi, Schweinsteiger és Klose beküldése gyakorolt pozitív hatást a csapat játékára.

– Németországnak már hosszú ideje problémája van a tornákon a második meccseken. Erre nincs magyarázat, nem tudom, miért van. Az első mérkőzésen minden jól ment. A portugálok persze szívességet tettek azzal, hogy emberhátrányba kerültek, szombaton a ghánaiak már sokkal jobban játszottak. A németek fáradtnak tűntek az első hatvan percben, letargikusan játszottak és lassabbak voltak ellenfelüknél. A csapat játéka akkor változott meg, amikor Klosét és Schweinsteigert pályára küldte a szövetségi kapitány. Általánosan nézve úgy tűnik, hogy a csapat jó formában van, és jó ritmusban futballozik. Özilnek sikerült előrelépnie, Müller pedig rugdossa a gólokat. Ezúttal Schweinsteiger is játszott, és ennek nagyon örülök. Azt hiszem, hogy az USA ellen már a kezdőben fog helyet kapni, Khedira pedig kimarad. Ő nem azon a poszton játszott, ahol szokott. Ő egy védekező középpályás, aki rombol és levédi a területeket, de Portugália ellen inkább támadó középpályást játszott. Azt gondolom, hogy azon a poszton vannak nála hatékonyabb játékosok a keretben. Biztos vagyok benne, hogy pozitív hatással lenne a csapatra, ha Schweinsteiger játszana az ő helyén.

A német válogatott csütörtökön az Egyesül Államok legjobbjai ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

– Az USA ellen egy pont is elég a továbbjutáshoz, de hatalmas lesz a nyomás a játékosokon. Az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy kiejtsük a világbajnokságról a korábbi szövetségi kapitányunkat, Jürgen Klinsmannt – folytatta a Bayern München, a Liverpool és a Manchester City egykori sztárja, aki manapság az angol Stockport Country vezetőedzője.

A liverpooliakkal Bajnokok Ligája-győztes futballistának két csoportkör után a franciák játéka tetszett a legjobban.

– Két forduló után Franciaország válogatottja a legimpozánsabb csapat számomra. Amikor ránézek, hogy ki ül a kispadjukon, azt kell mondanom, kíváncsian várom azt a gárdát, amelyik le tudja győzni őket. Argentínának és Brazíliának Messi és Neymar személyében különleges játékosa van, ők azok, akik egyedül el tudnak dönteni meccseket. Ennek a két csapatnak azonban nincs ritmusa, és nincs harmónia a játékosok között. Németország és Franciaország esetében viszont látom ezeket, kombinatív játékot mutat be ez a két csapat, és mindig van négy-öt játékos, akik részt vesznek és kialakítják a veszélyes támadásokat, és ezt nézni az, ami igazán szórakoztató – mondta végül Dietmar Hamann.

Olvasói sztorik