Foci vb 2014

Van Gaal nagyon kiakadt a FIFA-ra

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal legutóbbi sajtótájékoztatóján éles kritikát fogalmazott meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel szemben.

– A FIFA mindig a sportszerűségről beszél, de aztán mindig trükközik. Ez nem jó, ez nem sportszerű. Mi a fenéért csinálják ezt? – háborgott az edző, aki arra gondolt, hogy Hollandia hétfőn 18 órától játszik Chile ellen, ezen a meccsen dől el a csoport első és második helye, a velük azonos ágon lévő házigazda brazilok viszont 22 órától lépnek pályára, tehát eldönthetik, kivel szeretnének találkozni a nyolcaddöntőben.

A 62 éves kapitány a meccsnapok előtti rendszeres sajtótájékoztatók miatt is ideges.

– Ez nem okos dolog. A játékosoknak az edzésre, a meccsre kell összpontosítaniuk – mondta van Gaal, aki a játékvezetői döntések ellen szót emelt. – Volt két jogtalan büntető ellenünk, de ez más csapatok esetében is megtörtént. Ez veszélyeztetheti a vébé minőségét.

A Chile elleni meccset eltiltás miatt kihagyó Robin van Persie is megkapta a magáét a kapitánytól, aki nemes egyszerűséggel közölte, hogy játékosa hülye volt, mert annak tudatában kapott sárgát, hogy már volt neki egy.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik