Foci vb 2014

Pirlo: „Jobb, ha otthon maradok”

A rutinos olasz középpályás a torna után átadja helyét a fiataloknak.

Kapcsolódó cikkek

Cikkünk folyamatosan frissül!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csíz!

Ma sem maradtunk szelfik nélkül. André Schürrle lőtt egy fotót, miközben Mario Götzével lazulnak egy kemény napot követően. Közben elindult a visszaszámlálás, már nincs 24 óra a holnapi kezdőrúgásig!

Jól szórakoztak a németek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vitorlázott a német válogatott. Természetesen a fotó sem maradhatott el. A kép elején Höwedes és Draxler, a jobb oldalon Hummels és Khedira támaszkodik, a háttérben pedig Schweinsteigert és Müllert láthatjuk.

Neuer is felépült

Sérüléssel bajlódott a német válogatott első számú kapusa, Manuel Neuer. A Bayern München portása a Német Kupa döntője óta könnyített edzéseket végzett, ám a helye így sem forgott veszélyben a német válogatott keretében.

Andreas Köpke, a Nationalelf kapusedzője egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, tanítványa immáron ismét teljes munkát végez.

– Manuel most már teljes munkát végezhet, jól haladnak a dolgok vele kapcsolatban – kezdte Köpke. – Tapasztalt játékos, folyamatosan egyeztetünk, hogy érzi-e még a vállsérülését. Úgy tűnik, teljesen felépült.

Pirlo elköszön a válogatottól

Az olasz Juventus honlapja kedden számolt be arról, hogy 2016 júniusáig meghosszabbította a rutinos Andrea Pirlo szerződését. A három éve az AC Milantól igazolt játékossal a soraiban a Zebrák három bajnoki címet szereztek és két olasz Szuperkupát nyertek.

A 35 éves futballista jelenleg az olasz válogatottal készül Brazíliában a szombati, Anglia elleni világbajnoki bemutatkozásra. A vébé után ugyanakkor a nemzeti együttesben nem szeretne már többet pályára lépni.

– Úgy tervezem, hogy a világbajnokság után búcsúzom a válogatottól. Benne vagyok már a korban, ideje átadni a helyet a fiataloknak, haszontalan lenne tovább folytatni – mondta egy szerdai sajtótájékoztatón.

Pirlo hozzátette, hogy mindig készen állna a visszatérésre, de gondot okozna a jelenléte, mert ideges lenne, ha nem játszana, ezért jobb, ha otthon marad – írja az MTI.

Pirlo eddig 109 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban.

A maródi álomtizenegy

A caughtoffside.com portál is összeállította a maga álomcsapatát a tornáról sérülés miatt hiányzó játékosokból.

A lap a Victor Valdés (spanyol) – Gregory van der Wiel (holland), Holger Badstuber (német), Bryan Oviedo (Costa Rica) – Kevin Strootman (holland), Ilkay Gündogan (német), Thiago (spanyol) – Theo Walcott (angol), Marco Reus (német), Franck Ribéry (francia) – Falcao (kolumbiai) csapatot állítaná csatasorba, ha pályára tudnának lépni…

Rooney is készen áll

– Nem érdekel, ki mit mond. Felkészültem a világbajnokságra, csak erre koncentrálok – nyilatkozta az elmúlt hetekben sokat kritizált angol válogatott támadó, Wayne Rooney a Rio de Janeiróban tartott sajtótájékoztatón. – Természetes, hogy versengünk a kezdőhelyekért a csapatban – mindig is verseny lesz köztünk, hiszen a hazánkért játszunk, felkészültem erre.

Startra kész!

Phil Neville készítette a fotót az Arena Corinthias sajtópáholyából. A stadion készen áll, bő 24 óra, és itt veszi kezdetét a huszadik labdarúgó-világbajnokság. A stadion befogadóképessége 68 ezer fő.

Az amerikaiak nem esélytelenek

Az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann rendkívül optimistán nyilatkozott csapata esélyeiről.

– Évről-évre erősebbek vagyunk, és a világ nagy színpadán most meg is mutathatjuk a tudásunkat. Mi már nem az esélytelenebbek közé tartozunk, ahogy sokan gondolják.

Az USA legjobbjai Ghána, Portugália és Németország társaságában a G-csoportba kerültek, de Klinsmann úgy gondolja, minden lehetséges.

– Egyedül az nem reális, hogy megnyerjük a vébét – mondta a német edző, majd példaként Görögország tíz évvel ezelőtti Európa-bajnoki sikerét említette. – Az egész torna talán legnehezebb csoportjába kerültünk. Először tovább kell jutnunk, ezt követően minden lehetséges.

Befutottak a portugálok is

Megérkeztek Brazíliába Cristiano Ronaldóék is, akiknek sikeresen landolt a gépük. A portugálok hétfőn lépnek először pályára, méghozzá egy igazán pikánsnak ígérkező mérkőzésen a német válogatott ellen.

Nagy László a spanyoloknak drukkol

Természetesen nem múltak el nyomtalanul a légiós-évek: ha futballról van szó, Nagy László a Barcelonának és a spanyoloknak drukkol.

A veszprémi együttes csapatkapitánya korábban 12 évig a katalán fővárosban kézilabdázott. A veol.hu oldalon elmondta, véleménye szerint a legjobb válogatottak nagyon kemény küzdelmet fognak vívni a brazíliai vébén. Úgy gondolja, hogy az európai nemzetek mellett a dél-amerikaiak szólhatnak bele a legjobb helyezésekért folytatott harcba, és természetesen egy-egy meglepetés is előfordulhat.

– Mindenképpen figyelemmel követem a világbajnokság eseményeit, annyi mérkőzést nézek meg, amennyit az időm enged majd. Nálam a spanyolok a favoritok, régóta ők a kedvenceim és nem változtatok, most is nekik szurkolok majd – fogalmazott a klasszis, aki megjegyezte: már Barcelonába szerződése előtt a katalán klub és foci híve volt.

…akkor a hegy megy Muhamedhez

A goal.com a vébé fiatal meglepetésembereit kutatta. A listán olyan nevek találhatóak, mint Ross Barkley, az Everton húszéves középpályása; Erik Durm, aki Németországot, valamint a Borussia Dortmundot képviseli majd; vagy éppen Ciro Immobile, aki ismeretlennek egyáltalán nem nevezhető – hiszen idén a Serie A gólkirálya lett –, a nemzetközi színtéren valóban ez lesz számára az első kiugrási lehetőség.

Ami sokkal érdekesebb hír számunkra: a neves szaklap a ferencvárosi Muhamed Besicstől is kiemelkedő teljesítményt vár. A cikk szerint kulcsszerep hárulhat a védőre a világbajnokságon. Kiemelik, hogy a felkészülési időszak során – a legutóbbi mérkőzéstől eltekintve – a bosnyákok összes találkozóját végigjátszotta, ráadásul, mindannyiszor dicsérték higgadt játékát – írta a fradi.hu.

Megérkeztek a horvátok Sao Paulóba

Sikeresen leszállt az a gép Sao Paulóban, amely a horvát válogatottat repítette a holnapi nyitómeccs helyszínére.

A német gazdaságkutatóknál Spanyolország a favorit

Gazdasági szempontok alapján a címvédő Spanyolország a legnagyobb esélyese a brazíliai világbajnokságnak – mutatták ki egy szerdán ismertetett tanulmányban német gazdaságkutatók, akik 2006 óta valamennyi labdarúgó világ- és Európa-bajnokság győztesére pontos előrejelzést adtak az úgynevezett piaciérték-vizsgálattal. A részleteket ide kattintva olvashatod!

Üdvözöllek, Ronaldo!

Egy dekoratív brazil hölgy így köszöntötte hazájában Cristiano Ronaldót. A felirat mindössze ennyit jelent: Ronaldo, csókold meg a melleimet.

Messi nyilatkozott

– Tanultam az előző világbajnokságon elkövetett hibáinkból. Itt az ideje, hogy sokáig meneteljünk. Nagyon motiváltak vagyunk! – mondta a négyszeres aranylabdás argentin.

Edzésben az angolok

Gőzerővel készülnek az angolok az olaszok elleni vasárnap derbire. Friss képek a mai tréningről:

Saláta Kornél szerint nem lesz címvédés

A világbajnokság történetében eddig csak két alkalommal volt példa címvédésre. A szlovák válogatott magyar ajkú játékosa, a dél-afrikai vébén pályára lépett Saláta Kornél szerint a harmadik bravúrra még várni kell.

– Azt gondolom, hogy a klíma befolyásoló tényező lesz, éppen ezért az európai csapatoknak nem sok jót jósolok. Közülük talán a belgák okozhatják a legnagyobb meglepetést – játszottam ellenük, a saját szememmel láttam, hogy mennyire jók. Szerintem az elődöntőig is eljuthatnak. Az első számú esélyesnek Brazíliát és Argentínát mondanám, ám Ecuador és Kolumbia is remek csapat. A címvédő spanyolok nem lesznek érintve a végjátékban, annak viszont örülnék, ha végre egy igazi meglepetéscsapat nyerné a világbajnokságot – mondta az orosz FK Rosztov 29 éves középhátvédje a Délmagyarország című napilap hasábjain.

Már csak 15 mérkőzésre van jegy

Egy nappal a nyitómérkőzés előtt még tizenöt találkozóra kaphatók jegyek a brazíliai világbajnokságra – írja az MTI.

A belépők jelentős része – 2.9 millió darab – már elkelt, ugyanakkor több, a végső győzelemre is esélyesnek tartott válogatott összecsapására is van még jegy. Így az Olaszország – Uruguay, a Németország – Ghána, valamint a Svájc – Franciaország mérkőzésekre is válthatnak belépőt a szurkolók.

Amennyiben az összes jegyet sikerül értékesíteniük a szervezőknek, mintegy 3,1 millió néző követheti a helyszínen a világbajnokság 64 mérkőzését.

Újabb sztár szereplése került veszélybe

Sérülése után továbbra sem épült fel teljesen, ezért komoly veszélyben van Yaya Touré, az elefántcsontparti válogatott egyik legjobbjának szereplése csapata első világbajnoki mérkőzésén.

Az angol bajnok Manchester City középpályása – akit tavaly az afrikai kontinens legjobbjának választottak – április közepén szenvedett combsérülést, ám azt követően is játszott még a Premier League-ben. Májusban aztán Katarban megoperálták, csak késve utazhatott el a válogatott amerikai edzőtáborába, s egyetlen felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára.

Sabri Lamouchi szövetségi kapitány kedden arról beszélt, hogy az orvosi stáb tagjai versenyt futnak az idővel, annak érdekében, hogy a 31 éves futballista pályára léphessen a Japán elleni összecsapáson, ám azt még nem lehet megmondani, hogy sikerrel járnak-e.

Libalegelőn lesz az angol-olasz?

A képek tanúsága szerint riasztóan rossz állapotban van az Amazonia Arena gyepszőnyege Manausban, mindössze három nappal az Anglia–Olaszország meccs előtt, ráadásul a munkálatok még folyamatban vannak a stadionon kívül és belül egyaránt.

A pálya felülete észrevehetően száraz, homokos és különösen az egyik kapu előtt csupasz, nagy sárgás területek vannak. A térségre jellemző szélsőséges időjárás miatt különösen nehéz fenntartani a gyepszőnyeg jó minőségét. A 46 ezer férőhelyes stadion már teljesen működőképes, bár még nem készült el minden, a szervezők versenyt futnak az idővel.

A többi stadion sincs teljesen kész, meztelen tápkábelek lógnak a falakon az öltözőkben, és a munkások most aszfaltozzák a talaj végső rétegét odakint. Az angolok csütörtökön utaznak Manausba, de már most aggódnak, mert hallották, milyen állapotok uralkodnak a pályán, ráadásul a fullasztó hőség és az amazóniai esőerdő miatti magas páratartalom is gondot okoz – írja a telegraph.co.uk.

Az angolok egykori válogatott játékosa, Gary Lineker pozitívan áll a témához, mert azt mondta, nem számít, milyen nehezek a körülmények, azokat a saját javukra kell fordítaniuk – írja a mirror.co.uk.

Hírek a világbajnokságon nem játszó sztárokról

Kíváncsi vagy, hogyan töltik napjaikat azok a sztárok, akik nem jutottak el a világbajnokságra? Mi összegyűjtjük az érdekes, képeket, posztokat, tweeteket, amelyek ide kattintva követhetők!

Kolo Touré meggyógyult a maláriából

Május végén megírtuk, hogy Elefántcsontpart válogatottjának 33 éves középhátvédjét megfertőzte a malária, de most közölte, hogy már meggyógyult, és semmi akadálya, hogy pályára lépjen a világbajnokságon.

– Ismét jó erőben érzem magam. A malária csak két nap volt, mert az orvosi stábunk nagyon jól kezelte a betegséget, és speciális tablettát adtak – mesélte Kolo Touré.

Heves esőzések Brazíliában

Egyes csapatoknak az intenzív csapadékhullás nehezíti meg a tréninget, a brazilok tegnap szakadó esőben edzettek, míg az olaszok edzésén jelenleg is esik. Az időjárás-előrejelzések szerint a holnapi nyitómeccsen 26 fok lesz, csapadék nem várható, és a páratartalom sem lesz annyira magas, mint az utóbbi napokban.

Sokkoló fizetéslista – így keresnek a kapitányok

Igazán nyereséges vállalkozás egy-egy magas szinten jegyzet nemzeti csapat kispadjára leülni, legalábbis erről árulkodik a Daily Mail legfrissebb összeállítása. Ugyanakkor tény az is, hogy a kapitányok fizetései között éles különbségekre és sokkoló egyenlőtlenségekre bukkanhatunk.

Íme a Daily Mail listája a világbajnokság szövetségi kapitányainak éves fizetéséről:

  • Az oroszok új kapitánya, Fabio Capello keres a legjobban.
  • Az angol kapitány teszi zsebre a második legtöbb pénzt, igaz fizetése fele annyi (!), mint Capellóé.
  • Hét mester is több, mint két millió fontot keres évente.
  • Niko Kovac tizenkilencszer annyit keres, mint az átlag horvát munkavállaló. Mégis – az összes szövetségi kapitányt figyelembe véve – ő van legközelebb – az érintett nemzet – átlagfizetéséhez.
  • Fabio Capello ötvenszer annyit keres, mint a lista végén végző mexikói kapitány.
  • A vb és Eb címvédő spanyol mester, Vicente del Bosque a rangsorban csak a hetedik helyen foglal helyet. A sikerkovács öt olyan mester mögé szorult, akik – nemzeti csapatnál – még nem nyertek semmit.
  • Az argentinok kapitánya, Alejandro Sabella meglepően alulfizetett. A tréner csak a lista 22. helyén foglal helyet, miközben Messiéket a torna esélyesei között emlegetik.
  • Ki lesz a vébé sztárja?

    Bár a labdarúgás csapatsportág, szinte minden világeseményen akad egy vagy több játékos, aki emlékezetes teljesítménnyel segíti válogatottját. Mit várhatunk C. Ronaldo, Messi, Neymar, Suárez, Sergio Ramos, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Eden Hazard, Miroslav Klose, Robin van Persie, Steven Gerrard és a többiek játékától Brazíliában? Kattints ide és olvasd tovább!

    A szabadrúgások koronázatlan királyai

    Szerda reggel találkozott egymással Andrea Prilo és Juninho Pernambucano. A szabadrúgások mesterei biztosan jól eldiskuráltak, sőt még az is lehet, hogy lőttek egy párat Buffonnak.

    Bejelentkezett Shaqiri is

    Egyre több szelfi lepi el a közösségi oldalakat a világhálón. Xherdan Shaqiri készítette az alábbi fotót, majd írta, hogy mindenkinek üdvözletét küldi.

    Maradona: Suárez a világ legjobb támadója

    A világbajnokság előtt az isteni Diego hangzatos kijelenést tett. Szerinte ugyanis: „Luis Suárez a világ legjobb csatára.” Maradona szerint az uruk kilencese a brazil tornán is tündökölhet.

    A liverpooliak gólzsákja a hátunk mögött hagyott szezonban harmincegy gólt rúgott és kiosztott tizenkét gólpasszt is. Suárez májusban megsérült, és kétséges, hogy a nyitómérkőzésen pályára léphet-e.

    Óriási horvát mez

    A Horvát Telekom jóvoltából alább látható az 1100 négyzetméteres horvát mez. A zágrábi központ így támogatja a nemzeti csapatot.

    Látogató a hollandok edzésén

    Egykori kiválóságuk, Ruud van Nistelrooy meglátogatta a csapatot a tegnapi nap folyamán az Oranje brazíliai bázisán.

    Neymar: „Schweinsteiger jelenleg az egyik legjobb”

    A brazil válogatott csiszolatlan gyémántja, Neymar Schweinsteigert dicsérte.

    „Ő az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam” – nyilatkozata a brazil sztár a Sport Bildnek, majd így folytatta: „A pályán jelenleg az egyik legjobb. Bastian passzjátéka páratlan és kevesen látnak úgy a pályán, ahogy ő. Miroslav Kloset és Thomas Müllert is sokra tartom, de számomra az elsődleges tisztelet Schweinsteigert illeti.”

    Egyelőre úgy tűnik, Schweinsteiger a vébé első meccsét a cserepadon kezdi. Minden bizonnyal bajor klubtársa, Philipp Lahm veszi át a helyét, mint védekező középpályás – állítja a német Bild. Neymar sincs könnyű helyzetben, hiszen a fiatal játékos vállát nyomja a siker terhe a hazai rendezésű világbajnokságon. A brazilok csodákat várnak a világklasszis támadótól, és csak a vb címmel lennének elégedettek.

    Neymar viszont szereti a nyomást: „Persze feszült és ideges vagyok, de ez nem teher számomra.” A nyomás elől nem akar menekülni, mert a brazilok tízese júliusban hazai pályán vb címet akar ünnepelni.

    Big Head szerint a brazilok nyernek

    Lehetséges, hogy Big Head, a 25 éves cserepes teknős lesz a vébék történetének következő közönségkedvenc házija?

    A brazíliai Praia do Forte hím teknőse magabiztosan hozta meg döntését a futball világbajnokság nyitómeccséről: a brazil zászlóról ette meg a halat a horvát helyett. Mindez azt jelenti, hogy Big Head szerint a 2014-es brazil világbajnokság nyitómérkőzésén a házigazda zsebeli a három pontot. Vajon Modric-ék rácáfolnak a jóslatra?

    Pelé szerint túl nagy a nyomás Neymaron

    A háromszoros világbajnok úgy véli, túl nagy felelősséget hárít Brazília a fiatal játékosra. Neymar túl fiatal, és túl nagy nyomás nehezedik most rá. – mondta Pelé Gary Linekernek a BBC-vel készített interjúja során. A 73 éves legenda kiemelte, a történelem során most először rendelkezik jobb védelemmel a brazil csapat, mint támadóegységgel. A Selacao az augusztusi Svájc elleni mérkőzés óta kilenc találkozót nyert meg sorozatban, melyeken mindössze két gólt kapott. „A középpályán remekül védekezik a csapat, remélem a világbajnokságon ugyanilyen jól fogunk támadni is” – nyilatkozta Pelé.

    Reggeli edzés

    Még fel sem kelt a Nap, a németek már gyakorolnak. A képet Manuel Neuer tette fel hivatalos Facebook-oldalára

    Ezrek voltak kíváncsiak a franciák edzésére

    Csaknem tízezren tekintették meg a csütörtökön kezdődő világbajnokságra készülő francia válogatott első nyilvános edzését Brazíliában. Didier Deschamps 22 játékosnak tartott másfél órás tréninget, a kisebb sérüléssel bajlódó Mathieu Debuchy külön készült társaitól.

    A franciák legalább négy nyilvános edzést terveznek, mivel a szakvezetés nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy a csapat jó hangulatban készüljön, okulva a legutóbbi vébén történtekből. Négy éve, Dél-Afrikában a játékosok szembekerültek Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, végig feszült hangulat uralkodott a válogatott háza táján, ami csúfos búcsúhoz vezetett.

    A franciák szálláshelyén, Ribeirao Pretóban a helyi lakosok ingyen tekinthetik meg a tréningeket. Az online rendelhető belépők közül az első 5000 darab kevesebb mint félóra alatt elfogyott, végül 9500-an voltak kíváncsiak a franciákra.

    Négyszeres pénz a brazilokra

    Brazília 64, Dél-Amerika 36 év után látja vendégül a futballvilágot; a házigazdák a legesélyesebbek. A világ második legnagyobb sporteseménye július 13-án zárul. A számos érdekességet tartalmazó előzetes ide kattintva olvasható!

    Pirlót már a vébé előtt megjutalmazták

    Az olasz bajnok Juventus egy nappal a brazíliai világbajnokság kezdete előtt meghosszabbította Andrea Pirlo lejáró szerződését. Az olasz középpályás két évvel, azaz 2016. június 30-ig hosszabbított. A hírt a Bianconeri hivatalos honlapján jelentették be. A 35 éves középpályás, akinek a piaci értéke a becslések szerint 7.5 millió euró, 2011 nyarán az AC Milantól érkezett Torinóba. Azóta a klubbal már három Scudettot is bezsebelt.

    Hosszabbított a német válogatott két sztárja

    Hivatalosan is bejelentették, hogy Philipp Lahm és Thomas Müller további két évre aláírtak Münchenben. További részletek itt!

    Brazil sikert várnak a szurkolók

    Az Ipsos nemzetközi piackutató 26 országban, köztük Magyarországon végzett online módszerrel felmérést. Ez alapján a futballszurkolók több mint harmada a rendező brazil válogatott sikerét várja a csütörtökön kezdődő világbajnokságon. A részletek ide kattintva olvashatók!

    Kerzsakov eléri?

    Alekszander Kerzsakov már Brazíliában megdöntheti Vladimir Beszcsasztnyik huszonhat gólos rekordját, így ő lehet minden idők legjobb góllövője az orosz válogatottban. A lehetősége adott, hiszen a gólvágó mindhárom vébé előtti felkészülési mérkőzésen pályára lépett.

    A 31 éves játékos mindenesetre nem foglalkozik a rekorddal, helyette a német Miroslav Klosét és az ausztrál Tim Cahillt méltatta, akik idén megdöntötték a nemzeti gólcsúcsot. „Nem gondolok arra, hogy Oroszország gólkirálya leszek” – kezdte nyilatkozatát Kerzsakov, majd így folytatta. „Úgy gondolom, megtiszteltetés, hogy képviselhetem hazámat a világbajnokságon. Számomra az a fontos, hogy a nemzeti csapattal jól szerepeljünk, ezért vagyok izgatott.” Kerzsakovnak vélhetően Aleksandr Kokorin, a Dinamo Moszkva csatára lesz a legnagyobb vetélytársa a Fabio Capello által megálmodott egy csatáros rendszerben.

    Nem a rasszizmusra

    Neymar, David Luiz és Dante is nemet mondott a rasszizmusra.

    Lahm megint védő lesz?

    Kedden sajtótájékoztatót tartott a német válogatott. Philipp Lahm is ott volt, aki kezdő lesz hétfőn Portugália ellen, de azt még mindig nem lehet tudni, hogy védőként vagy védekező középpályásként lép pályára, erre a kérdésre a szövetségi kapitány nem válaszolt.

    – Az egészségem jó, a lábam rendben van, nem kell aggódni miattam, készen állok a világbajnokságra – mondta Lahm, aki az utolsó tesztmérkőzésen, Örményország ellen is a védelemben kapott szerepet. Ez nem idegen tőle, hiszen Josep Guardiola vezetőedző érkezése óta a Bayern Münchenben is gyakran ott játszik.

    Portugália színeiben Cristiano Ronaldo is pályára lépett az Írország ellen 5-1-re megnyert edzőmeccsen, ez arra utal, hogy a Real Madrid sztrája a németek ellen is játszani fog.

    – Ha azt akarja, hogy nyerjenek ellenünk, akkor tényleg játszani kell – viccelődött Lahm.

    Elhangzott: az előzetes félelmek alaptalanok voltak, hiszen a német válogatott brazíliai körülmények, feltételei kiválóak.

    Hódít a Street Art

    A világ Brazíliába jön! Sau Paulo és Porto Seguro utcái ellepik a dekorációk, már mindenki vb-lázban ég.

    Szerencsés lányok Berlinben

    A berlini lányok és turisták a brazil vébé legnagyobb sztárjaival ismerkednek. Igaz, Ronaldónak és Özilnek csak a wax szobor mása tűnik fel Berlinben, ám szemmel láthatóan így is nagy népszerűségnek örvendenek.

    Mégis fellép Jennifer Lopez

    Mégis fellép a csütörtökön kezdődő világbajnokság megnyitóján Jennifer Lopez, így a rapper Pitbull és a brazil Claudia Leitte vele együtt adja elő a torna hivatalos dalát.

    A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség annyit közölt vasárnap, hogy az amerikai énekesnő produkciós okokból nem lép fel. J-Lo sajtósai szintén nem adtak magyarázatot arra, hogy a híresség pontosan miért marad távol az eseménytől.

    A FIFA aztán kedden bejelentette, hogy a Brazília–Horvátország mérkőzés előtt Jennifer Lopez, a kubai-amerikai rapper Pitbull, és a brazil Claudia Leitte adja majd elő a We Are One című dalt Sao Paulóban az Olodum nevű együttes kíséretében. A mintegy 25 perces ceremóniát nagyjából 62 ezer néző láthatja a helyszínen.

    A We Are One című számot sokan bírálták Brazíliában, mondván, hogy nem felel meg a dél-amerikai nemzet bossa novához szokott ízlésének, emellett külföldi előadók éneklik, javarészt angolul és spanyolul. Claudia Leitte csak néhány másodpercig énekel portugálul a dal végén.

    Megsérült Danny Welbeck combja

    A szerdai edzésen megsérült az angol válogatott egyik legjobbja, Danny Welbeck. A Manchester United csatára a combját fájlalja, és lehet, hogy ki kell hagynia a szombati, Olaszország elleni meccset. Ha nem léphet pályára, az növeli a Liverpool szélsője, Raheem Sterling esélyeit a játékra.

    A BBC cikke szerint Welbeck hiánya komoly csapás lenne Roy Hodgson szövetségi kapitány számára. Bár Sterling csak 39 percet töltött a pályán az elmúlt öt hétben, a kapitány szerint nem felejtette el, hogyan kell meccset játszani.

    Az angolok csütörtökön délelőtt repülnek Manausba.

    Rekordösszegű pénzdíjat oszt szét a FIFA

    Összesen 423,280 millió eurót (közelítőleg 129 milliárd forint) oszt szét a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon résztvevő csapatok között.

    A négy évvel ezelőtti, dél-afrikai tornán ez az összeg 308,64 millió euró volt. A brazíliai győztes 25,72 millió euróval (7,85 milliárd forint) gazdagodik majd, míg a döntő vesztese 18,37 millió euróval (5,6 milliárd forint) vigasztalódhat. A csoportmérkőzések után búcsúzó csapatok 5,8 millió eurót (1,77 milliárd forint) vihetnek haza, a nyolcaddöntők vesztesei 6,6 millió eurót (2,013 milliárd forint) kapnak, a negyeddöntőbe jutás pedig 10,2 millió eurót (3,111 milliárd forint) ér.

    A FIFA becslése szerint a világbajnokságból a szervezetnek nagyjából 3,31 milliárd eurós (1010 milliárd forint) bevétele lesz majd, amelyből a költségek levonása után nagyjából 1,62 milliárd euró (494 milliárd forint) marad. Ennek jelentős részét, 587,89 millió eurót (179,3 milliárd forint) a futballal kapcsolatos fejlesztésekre költik majd, a jövőben sorra kerülő FIFA-rendezvényekre 385 millió euró (117,4 milliárd forint) jut, míg a rendező brazilok 73,5 millió eurót (6,8 milliárd forint) kapnak – írja az xlsport.hu.

    Az életkor nem minden

    A kolumbiaiak kapusa, Oldie Faryd Mondragon idő előtt fejezte be a csapat tegnap esti edzését, a 42 éves hálóőr egy rúgást kapott a jobb lábára. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a csapatorvos már az első vizsgálat után megnyugtatott mindenkit: nincs veszélyben az egykori kölni hálóőr vébéje.

    Mondragon, David Ospina mögött Kolumbia második számú kapusa. A veterán kapus június 21-én ünnepli 43. születésnapját, ha pedig pályára lép a brazil tornán, megdönti a kameruni Roger Milla rekordját. Ezzel Mondragon lehet a legidősebb pályára lépő labdarúgó a világbajnokságok történetében.

    Hengereltek a portugálok – Ronaldo is hadra fogható

    Írországgal játszott barátságos mérkőzést a portugál válogatott, akik sok esélyt nem hagytak a szigetországiaknak.

    Portugália–Írország 5–1 (3–0)

    Gólszerzők: Hugo Almeida (3., 37.), Keogh (öngól 20.) Vieirinha (77.), Fábio Coentrao (83.) illetve McClean (52.)

    C. Ronaldóval a soraiban állt ki a Portugália az utolsó felkészülési mérkőzésén New Jerseyben, az első félidőben mégsem a Real sztár villogott, hanem Hugo Almedia, akit kétszer is mattolta az írek kapusát. A portugálok harmadik találatát egyébként ír játékos jegyezte: Richard Keogh Coentrao passza után tévesztett célt.

    A fordulás után McClean révén ugyan szépítettek az írek, ám ez csak szépségtapasznak volt elegendő. A portugál kapitány frissítette csapatát a félidő derekán, lement Ronaldo is, helyére pedig Nani érkezett. Az MU játékosa nagyon akart bizonytani a Paulo Bentónak, ezért két gólpasszal és egy meg nem adott lesgóllal hívta fel magára a figyelmet.

    A Portugálok háza táján egyelőre minden a legnagyobb rendben, hétfőn már Németország ellen kell jobb formájukat mutatni.

    https://www.youtube.com/watch?v=RTxb8BXbZ0g

    Chamberlain térdét jegelik

    Futás és rehabilitáció között is jó kedvében van Alex Oxlade-Chamberlain. A sérüléssel bajlódó játékosra az angol kapitány már az Uruguay elleni mérkőzésen számítana.

    Cserepadra szorul Özil?

    Lothar Matthäus szerint a 25 év játékos elveszítheti fix helyét a Löv-csapatban – miután egy nehéz debütáló éven van túl az Arsenálnál. A németek egykori világbajnoka a Kickernek nyilatkozott: „Özilnek nincs garantált helye a kezdő tizenegyben. Főleg az ő posztján, ahol nagyon sok jó, minőségi játékosunk van.”

    Az egykori magyar szövetségi kapitány elmondta: Öziltől mindig mindenki többet vár, mint a többi játékostól. „Nem gondolom, hogy Mesut érinthetetlen.”

    Arbeloa nem kesereg

    Alvaro Arbeola nem érzi magát rosszul, mert Vicente Del Bosque nem válogatta be a keretbe, inkább a kedvesével nézett meg a helyszínen egy kosárlabdameccset. A kép alapján jól szórakoztak, bár a Miami Heat kikapott a San Antonio Spurs csapatától

    Hodgson nem kockáztat – malária elleni gyógyszert szed a csapat

    Az angol szövetségi kapitány és csapata is malária elleni gyógyszert szed. Minden tizedik embert érintik a gyógyszer mellékhatásai. A kapitány azonban nem kockáztat: nem szeretné, hogy játékosai elkapják a betegséget, inkább szembenéz a gyógyszer okozta lehetséges mellékhatásokkal. Előfordulhat, hogy néhány angol játékos kidől az olaszok elleni vasárnapi derbire?

    Hodgson nem szeretné, hogy játékosaira hosszú lefolyású betegség várjon. A csapat a Malarone nevű tablettát szed, a kúra tizenkét napig tart. A gyógyszert szedők tíz százaléka hasi görcsökben szenved – mellékhatásként. Ez pedig az angol játékosok dolgát is megnehezítheti.

    „Ha az orvosok azt mondják nekem, miután megérkeztünk Manausba, hogy a játékosoknak be kell venni a gyógyszert – mindegy, milyen mellékhatásai vannak – akkor én mit tudok tenni?” – mondja az angol kapitány, majd így folytatja. „Egyszerűen nem mondhatok nemet. A lényeg: a gyomorgörcs egy játékosnál még mindig jobb, minthogy valaki kapcsolatba lépjen a maláriával.”

    Besics, a kitüntetett

    Muhamed Besic az alábbi képet töltötte fel a közösségi oldalára. Ezek szerint katonás rendben fogja tartani a védelmet.

    „Gól volt! Hát te mit nézel?”

    Nem lesz vita tárgya a követkető öt hétben, hogy a labda átlépte-e a gólvonalat, telepítették a vb stadionjaiban a Goalcontrol technológiát. Hét kamera figyel minden gólvonalat, és a játékszer átpattog a vonalon, a másodpercenként 500 képet rögzítő rendszer jelzi ezt a játékvezetőnek.

    A rendszert többször is tesztelték már élesben, mintegy 2400 bevetésen van túl hiba nélkül – így a tavalyi Konföderációs Kupán és a Klubvilágbajnokságon is. A német fejlesztők kiemelték, hogy a gólvonal technológiát nem lehet manipulálni, mert 100%-ban offline, azaz internet nélkül működik.

    Egy hely még kiadó a hollandoknál

    Louis van Gaal az utolsó pillanatra hagyja a döntést. Három nappal a címvédő Spanyolország elleni meccset megelőzően a hollandok szövetségi kapitánya még mindig nem árulta el, hogy Jonathan de Guzman vagy Jordy Clasie kezd majd a középpályán Nigel de Jong mellett. A fennmaradó tíz játékos helye már megvan az új 5-3-2-es rendszerben. Hollandiában ez volt az utolsó edzése Rio de Janeiróban, a spanyolok elleni meccs előtt. Szerdán elutaznak Salvador da Bahiába, ahol az esti órákban zárt kapuk mögött gyakorolnak, majd csütörtökön jön a várva-várt mérkőzést megelőző utolsó gyakorlás.

    Elhunyt a brazil kapitány unokaöccse

    Súlyos közlekedési baleset történt Brazília északi régiójában, amelyben életét vesztette egy üzletember, a házigazdák válogatottjának szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari unokaöccse. A 48 éves Tarcisio John Schneider járműve egy körforgalomban frontálisan nekiütközött egy teherautónak – írja a globo.com. Arról nincs hír, hogy az edző a csapat mellett marad-e, vagy csatlakozik gyászoló családjához.

    Óriási érdeklődés Messi és társai iránt

    Szerdán tartja első nyilvános edzését a világbajnokság egyik helyszínén, Belo Horizontéban az argentin válogatott. Messi és társai olyan népszerűek, hogy a szurkolók még a gyakorlást sem akarják kihagyni. Már kedden reggel hosszú sorok álltak a jegypénztárnál. A médiában megjelent adatok szerint nagyjából tízezer nézőt várnak.

    „Ronaldo jobb játékos, mint Messi”

    A Ferencváros védője, a bosnyák Muhamed Besics úgy vélekedett, az argentinok támadásai közepén életveszélyesek, de a védekezésük nem a legerősebb. Szafet Susics szövetségi kapitány szerint a fiatal játékos fedezné a pályának azt a területét, amelyen a legveszélyesebb dél-amerikai támadó, Lionel Messi mozog. Kattints ide, és olvasd tovább!

    Vitorláztak a németek

    A német csapat kedden egy egész különleges programon vett részt a Mercedes, mint szponzor jóvoltából. A dél-afrikai születésű svájci hajós, Mike Horn vállalta, hogy vitorlásán kirándulni viszi a válogatottat. A játékosoknak testközelből élvezhettek néhány part közeli manővert. A 47 éves hajós a többi közt arról híres, hogy 1999-ben motor használata nélkül megkerülte a Földet az egyenlítő mentén. Korábban tartott néhány előadást, és elmondta: az extrém feladatok motiválják, amelyek során rendkívül sok tapasztalatot szerzett. Most a csapattal is megosztotta, milyen módszerek és pszichológiai trükkök segítségével lehet nagy célokat elérni. A partraszállás után a válogatott meghívta ebédre a híres hajóst.

    Japán bíró a nyitómeccsen

    Kedden kiderült, hogy a japán Nisimura Juicsi vezeti a világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzését, a Brazília–Horvátország találkozót Sao Paulóban. síp nyitó mérkőzése a világbajnokság Brazília és Horvátország. A házigazda latin-amerikaiaknak kellemetlen emlékük van a 42 éves játékvezetővel kapcsolatban, hiszen ő fújt a négy évvel ezelőtti világbajnokságon Dél-Afrikában, amikor a negyeddöntő Hollandia elbúcsúztatta Brazíliát.

    A külföldi zászlók nemkívánatosak Bangladesben

    Még az egyébként krikettszerető bangladesi embereket is elfogta a világbajnoki láz. Azonban a hatóságok szemét számos brazil és argentin zászló bántja. A törvény ugyanis tiltja, hogy külföldi zászlókat tűzzenek ki a házakra, pedig most többezres nagyságrendről van szó.

    „Én is focirajongó vagyok, de arra kérjük az embereket, hogy vegyék le a zászlókat” – mondta Mostafizur Rahman, az egyik kerületi tanácsos, aki sürgette az embereket, hogy távolítsák el az idegen lobogókat. Rahman arra panaszkodott, hogy a világbajnokság apropóján tízszer annyian tűztek ki valamilyen zászlót, mint a nemzeti ünnep alkalmával a bangladesit…

    A németek szeretik Hummelst

    A Borussia Dortmund középhátvédje, Mats Hummels a német válogatott legnépszerűbb futballistája. A Hohenheim Egyetem munkatársai által végzett felmérés szerint Philipp Lahm, Thomas Müller és Manuel Neuer következik az emberek szimpátia-rangsorában. A tanulmány azt is dokumentálja, hogy a szurkolók egyre jobban bíznak csapatukban a világbajnokság kezdete előtt.

    „Hummels testesíti meg a karizmatikus harcos típust. Ezen kívül ő egy tisztességes és nyugodt figura” – indokolta a reprezentatív mintán végzett felmérés eredményét Markus Voeth.

    Megvan a brazil védőpáros

    A német VfL Wolfsburg brazil játékosa, Luiz Gustavo dicsérte saját válogatottja védekezését a Horvátország elleni nyitómeccs előtt. „Úgy gondolom, David Luiz és Thiago Silva alkotja a legjobb védőpárost” – mondta a 26 éves futballista. Ez is arról árulkodik, hogy a Chelsea és a Paris Saint-Germain középhátvédei kezdenek csütörtökön, és Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány a német bajnok Bayern Münchenben szereplő Dantéra valószínűleg továbbra is csak csereként számít.

    Két év alatt fejlődtek az olaszok

    A szombati angol-olasz meccsel kapcsolatban már szinte mindenki elmondta a véleményét. Most a Juventus középpályása, Claudio Marchisio következett a sorban, aki úgy vélekedett, az Anglia elleni mérkőzések mindig komoly kihívást jelentenek, most is nehéz feladat előtt állnak. A két évvel ezelőtti Európa-bajnokság negyeddöntőjében itáliai legjobbjai tizenegyesekkel búcsúztatták riválisukat. A 28 éves torinói szerint azóta is fejlődtek, és most már több tapasztalattal rendelkeznek.

    A nigériaiak Miamiban vásárolgattak

    Nigéria válogatottja kedden este érkezett Brazíliában. Néhány játékos kihasználta, hogy útközben leszálltak Miamiban, és különleges ajándéktárgyakat vásárolt. Az angol Stoke City csatára, Peter Odemwingie például az NBA-ben szereplő Miami Heat kosárlabdaklub ajándékboltjába ment be, és telepakolt kosárral távozott. Nigéria hétfőn, Irán ellen kezdi meg szereplését a vébén.

    Az elején nem lesz sziporkázó játék

    A Rangadó.hu megkereste a korábbi szövetségi kapitányt, Csank Jánost aki látványosságban sokat vár a brazil világeseménytől, de úgy érzi, a vébé első felében még nem fognak elkápráztatni minket a résztvevő csapatok. Kattints ide, és olvasd el interjúnkat!

    Olvasói sztorik