Kassai: toleránsnak kellett lennem Ronaldóval az Eb-n

A magyar játékvezető arra is válaszolt, hogy Bödét vagy CR-t könnyebb fegyelmezni.

A kemma.hu olvasóinak a kérdéseire válaszolt a magyar játékvezető, Kassai Viktor, aki végig nagyszerű teljesítményt nyújtott a franciaországi Európa-bajnokságon, a döntőben pedig negyedik számú játékvezetőként volt jelen.

– A döntő előtt az angol kolléga számított favoritnak. Az egész szezon során kimagasló teljesítményt nyújtott és végül megérdemelten lett kijelölve erre a mérkőzésre. Természetesen a kijelölés előtt valamennyire reménykedtünk benne, hogy hátha ránk esik a választás, de örültünk annak, hogy ha nem is játékvezetőként, de tartalékként Ring György kollégámmal a döntőn közreműködhettünk – válaszolta Kassai Viktor arra a kérdésre, hogy hogyan reagált, amikor megtudta, hogy a finálét nem ő vezeti.

Kassainak aztán felrótták, miért engedte a Portugália-Franciaország mérkőzésen, hogy Cristiano Ronaldo “végig a pálya mellett és a pályán rohangáljon” a lecserélése után.

– Egy játékvezetőnek néha toleránsabbnak kell lennie és abban a helyzetben úgy láttam, ez a megfelelő megoldás – magyarázta a magyar spori, aki aztán megkapta azt a kérdést, hogy a háromszoros aranylabdás portugált vagy Bödét könnyebb fegyelmezni.

– A játékosok túlnyomó többsége partnere a játékvezetőnek hazai és nemzetközi szinten is. Egy jó játékvezetőnek meg kell találnia mindenkihez a megfelelő kommunikáció eszközt, hogy partnere legyen a mérkőzés során. Természetesen más eszközöket kell használni, ha magyarul, a saját nyelvünkön beszélünk valakivel, és az is, ha idegen nyelven. És persze az is más, ha valakivel havonta találkozunk vagy évente.

Az olvasói kérdésekre adott többi válasz itt található meg.