EB 2016

Lesz még Király válogatott? „Majd meglátjuk”

A kapus kedden vagy szerdán már lemegy a Haladás edzésére.

Kapcsolódó cikkek

A franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben kiesett magyar válogatott két rangidőse, Király Gábor és Gera Zoltán nem kívánt arról beszélni, hogy mi lesz a jövőjük a nemzeti együttesnél.

– Majd meglátjuk – válaszolta a jövőjét firtató kérdésre a kapus, aki eddig 107-szer öltötte magára a címeres mezt, ezzel pedig magyar rekorder.

Király a nyolcaddöntőben a belgáktól elszenvedett 4-0-s vereség ellenére kiválóan védett, számos bravúrt mutatott be, amivel versenyben tartotta a magyar csapatot, egyúttal immár 40 évesen és 86 naposan minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett Eb-meccsen.

– Szép Eb volt. Erre mindenki emlékezni fog, de az élet megy tovább. Erre építeni kell és lehet is, ezt bebizonyította a csapat. Az egész sorozatot kell nézni, amiből tanulni kell, mind a pozitívumokból, mind a negatívumokból. Meg kell becsülni, amit elértünk, mert ez egy új alap a magyar labdarúgás számára – értékelt a Haladás kapusa, aki megjegyezte, kedden vagy szerdán már lemegy az alapozásnál tartó klubja edzésére.

Király arról is beszélt, hogy számára olyan élmény volt a magyar válogatott Eb-szereplése, mint amikor hasonló kiscsapatként a Hertha BSC-vel a Bajnokok Ligájában 16 közé jutott, vagy amikor a Crystal Palace-szal a Premier League-ben játszhatott.

Gera Zoltán jövőbeli szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánnyal még meg kell beszélnie ezt.