EB 2016

UEFA-büntetés: megszólalt az MLSZ elnöke

Csányi Sándor a nemzetközi sajtó rémhír-terjesztésére is kitért.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke reagált az UEFA délutáni fegyelmi döntésére. Mint beszámoltunk róla, az MLSZ az Európa-bajnokság első két csoportmeccsén történt szurkolói rendbontások miatt 85 ezer eurós büntetést kapott.

– A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a válogatott mindkét eddigi mérkőzésén – jelentette ki az UEFA mai döntését követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a válogatott honlapján. – Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül.

– Nem kétséges, a magyar foci sok problémával küzd, de azt nem lehet eltagadni, hogy az elmúlt években odahaza az erőszakot komoly erőfeszítések árán száműztük a pályák környékéről – folytatta a szövetség elnöke. – Természetesen számomra sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás, vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése. De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan – amúgy Spanyolországban élő – magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a bűne, hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer. Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel.

Olvasói sztorik