EB 2016

Svédországban kritizálják, máshol agyondicsérik Kassait

A magyar játékvezető jól döntött az olasz–svéd mérkőzés egyetlen kritikus helyzeténél.

Kapcsolódó cikkek

A francia–román nyitómeccs után Kassai Viktor újabb feladatot kapott, ezúttal az Olaszország–Svédország mérkőzésen fújta a sípot a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető. Bár az 1-0-s eredményt hozó találkozó hosszabbításának utolsó percében volt egy vitatható eset, hiszen Granqvist nagyot esett Bonucci szorításában az olasz kapu előterében, Kassai helyes döntést hozva nem ítélt büntetőt.

A svéd sajtó persze nem így látja az esetet, az aftonbladet.se például fotókkal alátámasztva állítja, hogy mezhúzás történt, amiért tizenegyes járt volna – ám azt ők is elismerik, az ilyen szabálytalanságoknál hajlamosak továbbot inteni a játékvezetők.

A nemzetközi sportsajtóban viszont vagy nem foglalkoznak az esettel, vagy megjegyzik, Kassai helyes döntést hozott. A bírók ténykedését értékelő mrwhistleblower.com is azt írja, a magyar helyes döntést hozott a végeredmény szempontjából fontos egyetlen kritikus esetnél, és megjegyzi, hogy az unalmas mérkőzés ellenére játékvezetői szempontból nem volt könnyű a találkozó. Kiemelik, hogy Kassainak több büntetőterületen belüli ütközésnél is döntést kellett hoznia, és remekül látta el a feladatát – az oldal szerint az egyetlen nagyobb hibája az volt a magyarnak, hogy nem vette észre Chiellini Guidettinek kiosztott „bodicsekkjét”, de mint írják, ez nem volt mérkőzést befolyásoló hiba, hiszen az olasz nem könyökölt, és nem is egyértelmű gólhelyzetet állított meg, így a legszigorúbb esetben is csak sárga lap lehetett volna a „jutalma”.

Az MTI szerint „a hosszabbítás utolsó percében a svédek tizenegyest reklamáltak, de Kassai Viktor, aki végig jól vezette a mérkőzést, helyesen nem ítélt büntetőt”.

Olvasói sztorik