EB 2016

Egymillió eurót kap az MLSZ az osztrákok legyőzéséért

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egymillió eurót (körülbelül 313 millió forint) kap azért, mert a válogatott kedden legyőzte (2-0) az osztrák csapatot a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Az UEFA honlapja szerint a Eb-re kijutott 24 csapat egyaránt 8 millió euróval (körülbelül 2.5 milliárd forint) gazdagodott, a csoportkörben elért győzelem egy-, míg a döntetlen félmillió eurót (körülbelül 156.5 millió forint) ér.

A nyolcaddöntőbe jutás – amelyre jó esélye van Bernd Storck együttesének – további 1.5 millió eurós (körülbelül 470 millió forint) prémiumot von maga után, míg a negyeddöntős szereplés még 2.5 millió eurót (körülbelül 782 millió forint) ér. A négy közé jutott csapatok négymillió euróval (körülbelül 1.25 milliárd forint) gazdagodnak, a döntő résztvevői közül a végső győztes további 8, a vesztes 5 millió euróval (körülbelül 1,56 milliárd forint) térhet haza.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára korábban úgy nyilatkozott, hogy a tiszta nyereség 30 százalékát osztják szét az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!