EB 2016

Dzsudzsákék harminc százalékot kapnak az Eb-nyereségből

A torna előtt már döntött az MLSZ.

A tiszta nyereség harminc százalékát osztja szét a Magyar Labdarúgó Szövetség az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára – aki egyébként Szélesi Zoltánnal párban megnyerte a Franciaországban rendezett teqball-házibajnokságot – az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, a harminc százalékot előre meghatározták, de a tiszta nyereséget nehéz kiszámolni.

– A költségek biztosak, de minden nap emelkednek, mert újabb és újabb kiadásaink keletkeznek. A bevétel abból adódik, hogy ha nyer a csapat, akkor kapunk pénzt, ez viszonylag tiszta játék.

A főtitkár hozzátette, minden mérkőzésnek más díja van.

– Más a különböző időszakba való továbbjutás, a továbbjutás egy külön premizált dolog, és a végén még azt is megnézik, hogy melyik mérkőzésnek mennyi volt a nézettsége. Tehát nagyságrendileg lehet tudni, hogy körülbelül mi van, de augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap. Attól függően, hogy ki ellen játszunk és, hogy meddig játszunk.

Vági Márton abban bízik, hogy a csapat június 29-30-ig marad Franciaországban. Ez ugyebár azt jelentené, hogy a magyarok továbbjutnak a csoportból, hiszen a nyolcaddöntőket 25. és 27. között rendezik.

– Elégedett akkor leszek, ha a nézők azt mondják, hogy jól szerepelt a magyar csapat. Hogy ez eredményben mit jelent, azt nem tudom, de reménykedem, hogy a tizenhat közé bejutunk.