Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Kizárhatják a Bajnokok Ligája következő idényéből a Manchester Cityt

Független vizsgálatot indítottak az angol klub ellen az FFP-vel kapcsolatos szabályok állítólagos megszegése miatt.

Egy hónappal ezelőtt hozta nyilvánosságra a Football Leaks az újabb botránycikkét, melyben súlyos vádakkal illette a szerintük a pénzügyi Fair Playt (FFP) megszegő Paris Saint-Germaint és a Manchester Cityt – előbbi klubbal kapcsolatban tisztázódni látszik a helyzet, utóbbi azonban még bajban lehet. Ha már Manchester, az megvan, hogy a United az AS Roma sztárját akarja?

A Der Spiegelben megjelent írás szerint a Manchester City Gianni Infantino, a jelenlegi FIFA-elnök segítségével kerülte el a büntetést az FFP megszegéséért, a lap pedig egy olyan e-mailre hivatkozott, amiben arról írtak, hogy az Etihad Airwaysnek tulajdonított, nagyjából 76 millió eurós szponzori szerződést valójában a klub tulajdonosa, az Abu-dzabi United Group (ADUG) fizeti.

Ez még nem minden, a Football Leaks információja szerint az ADUG egy harmadik félnek fizetett, hogy az a cég fizessen a játékosok arculati jogaiért, így ez a megoldás éves szinten 13–15 millió eurót hozott a Citynek.

A The Guardian legújabb cikke szerint pedig ezt komolyan vizsgálja az UEFA, amely elnöke, Aleksander Ceferin független vizsgálatot indítványozott, és amennyiben a City felelőssége beigazolódik, szigorú büntetést róhatnak ki rájuk, akár ki is zárhatják őket a Bajnokok Ligája következő idényéből.

Vizsgáljuk a helyzetet, folyamatban van egy független vizsgálat is. Nagyon hamar válaszokat fogunk kapni erre az esetre – mondta a Dublinban tartott ülésen Ceferin.

címlapfotó: ROMAIN LAFABREGUE / AFP

Olvasói sztorik