Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Áthelyezték az egyik Bajnokok Ligája-mérkőzést

Biztosan nem Harkovban rendezik jövő szerdán a Sahtar Donyeck és az Olympique Lyon találkozóját.

A biztonsági kockázatok miatt nem Harkovban rendezik jövő szerdán a Sahtar Donyeck és az Olympique Lyon csoporttalálkozóját a Bajnokok Ligájában.

A zárókörös összecsapásnak azért kell más pályát keresni, mert az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerint nem lehet helyszín olyan régióban lévő stadion, amelyre érvényes a tíz megyére kiterjedő hadiállapot.

A 30 napos rendkívüli időszakot azért rendelte el Petro Porosenko ukrán elnök, mert november 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24 főnyi legénységük ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

A Vorszkla és az Arsenal múlt heti Európa Liga-találkozóját emiatt Kijevben rendezték, ám ott jövő csütörtökön a Dinamo a Jablonecet fogadja. Ezért a Sahtar–Lyon legvalószínűbb helyszíne a nyugat-ukrajnai Lviv.

A Sahtar eddig azért Harkovban játszotta a hazai mérkőzéseit, mert a saját, donyecki stadionja nem megfelelő helyszín, mivel a várost az oroszok támogatta szakadárok ellenőrzik.

A Sahtar 5 ponttal harmadik, a Lyon héttel második az F jelű csoportban, amelyből a tízpontos Manchester City már biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Így az ukrán együttes győzelmével a legjobb 16 közé jutna.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik