Bajnokok Ligája

Ronaldo, Buffon és Lewandowski is mérföldkő előtt

Egyénileg is fontos lesz a BL-forduló a három klasszis számára.

A Bayern München csatára, Robert Lewandowski eddig 76 mérkőzésen 49 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, vagyis kedden a Benfica ellen összejöhet az ötvenedik.

Korábban csak hat játékos jutott el a félszáz találatig, a lengyel csatár lehet a harmadik leggyorsabb, ha kedden betalál.

A Juventus legutóbb kikapott hazai pályán a Manchester Unitedtől. Eddig még soha nem fordult elő az európai porondon, hogy a torinóiak két egymást követő meccsüket elveszítették házigazdaként, ez jó előjel lehet a Valencia elleni találkozó előtt.

Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligájában már 32 különböző csapatnak lőtt gólt. Ha a Valencia hálójába is betalál, utoléri Raúlt az örökrangsor élén.

A Manchester United a legutóbbi három hazai BL-meccsén nem tudott nyerni. Sorozatban négy nyeretlen találkozójuk még soha nem volt házigazdaként a nemzetközi porondon.

Amennyiben a szerdai PSG‒Liverpool rangadón a vendég angolok nem találnak be, Gianluigi Buffon a 119. meccsén az ötvenedik kapott gól nélküli mérkőzését ünnepelheti. Eddig csak ketten büszkélkedhetnek félszáz gól nélküli találkozóval.

A keddi játéknap külön érdekessége, hogy nyolc csapat is biztosíthatja a továbbjutását a csoportkörből.

nyitókép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik