Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Solari nem dőlhet hátra, csattanós választ adott a Real Madrid-krízisre

Hiába az álomrajt?

Korábban beszámoltunk arról, hogy olyat játszott a BL-ben a Real Madrid, hogy azonnal ki kellene nevezni az új edzőt a fővárosiaknál… A „királyi gárda” ötöt számolt a cseh Plzenre, ez pedig azt is jelenti, hogy Santiago Solari három sima győzelemmel nyitott a spanyol csapat kispadján, noha Florentini Pérez ideiglenesen nevezte ki a fiatal szakembert.

A madridiak előbb a kupában verték a Melillát (0–4), majd a bajnokságban a Valladolidot is kipipálták (2–0), aztán jött a Plzen felett aratott kiütés (0–5).

Tehát három meccs: három győzelem, tizenegy lőtt és nulla kapott gólt.

A BL-siker után a dél-amerikai szakembert rögvest meg is kérdezték: vége a madridi krízisnek?

Uram, ismeri ön egyáltalán a Real Madridot? Állandó krízisben vagyunk, még akkor is, amikor éppen BL-t nyert a csapat

– jött a csattanós válasz az argentintól, aki korábban azt is elmondta: ha csak egy hétig lesz a Real edzője, akkor is mindent belead.

Solari egyébként három meccs után továbbra is tartja a hatvanéves rekordot: ő a második Real-edző, aki úgy nyerte meg az első három meccsét a madridi kispadon, hogy még gólt sem kapott. Utoljára erre Luis Carniglia volt képes – még 1957-ben…

Ha már Bajnokok Ligája: a Real Madrid korábbi világsztárja, Cristiano Ronaldo úgy felbőszült, hogy hatalmasat rúgott a Manchester Unitedbe. 

címlapkép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik