Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Olyat játszott a BL-ben a Real Madrid, hogy még ma ki kell nevezni az új edzőt

Kassai akkorát hibázott, rajta nevet Európa.

A Real Madrid szó szerint átlépett a Plzen együttesén. Karim Benzema remek szólója után szerezte meg a vezetést a „királyi gárdának”, két perccel később pedig már Casemiro növelte az előnyt, Toni Kroos gólpassza után. Az első játékrészben itt még nem állt meg a madridiak gépezete, Benzema és Gareth Bale három perc alatt négyre módosította a különbséget. Kroos aztán még gólszerzőként is megvillant, de ehhez nélkülözhetetlen volt Vinícius Junior asszisztja. (A Real Madrid gólparádéját ITT tudod megnézni.)

Hasonlóan magabiztos győzelmet aratott a Manchester City a Sahtar Doneck felett. David Silva alig negyed óra alatt előnybe hozta a Premier League címvédőjét, de ami ezután következett, arra nincsenek szavak. Kassai Viktor kapitális bakija után Gabriel Jesus belőtte a második City-gólt, majd a fordulást követően Raheem SterlingJesus újabb büntetője, illetve Riyad Mahrez találata és Jesus újabb beköszönése állította be az 6-0-s végeredményt. A manchesteriek így biztos továbbjutók, már csak az a kérdés, hányadik helyen teszik ezt meg.

Nagyon sokáig úgy tűnt, nem születik gól a Juventus és a Manchester United rangadóján. Aztán a hatvanötödik percben Leonardo Bonucci ívelte előre a labdát a kapu előterébe, ahol Cristiano Ronaldo futtában ugyan, de kapásból azonnal beterelte David De Gea mellett. A portugál klasszis tanári mozdulatát IDE kattintva tudod megnézni. Itt azonban nem ért véget a történet, a United nem adta fel, négy perccel a rendes játékidő vége előtt Juan Mata egyenlített, majd jött a dráma, Alex Sandro öngóljával az angolok húzták be a három pontot.

Szalai Ádám kicsivel több mint húsz percet kapott a Hoffenheim csapatában, és bár sokáig úgy tűnt, pont nélkül távoznak, a végén mégis sikerült az egyenlítés. Nabil Fekir és Tanguy Ndombele előnybe hozta a franciákat, és bár a németek dolgát az is nehezítette, hogy közel negyven percet emberhátrányban kellett játszaniuk, Andrej Kramaric és Pavel Kaderabek góljai ezúttal pontot értek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E-csoport
Bayern München – AEK Athén 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Lewandowski (31., 71.)
Benfica – Ajax 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Jonas (29.), illetve Tadic (61.)

F-csoport
Manchester City – Sahtar Donyeck 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Silva (13.), Gabriel Jesus (24. – tizenegyesből, 72. – tizenegyesből, 92.), Sterling (49.), Mahrez (84.)
Olympique Lyon – Hoffenheim 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Fekir (19.), Ndombele (28.), illetve Kramaric (65.), Kaderabek (92.)

G-csoport
Viktoria Plzen – Real Madrid 0-5 (0-5)
Gólszerzők: Benzema (21., 37.), Casemiro (23.), Bale (40.), Kroos (67.)
Korábban játszották:
CSZKA Moszkva – Roma 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sigurdsson (50.), illetve Manolasz (4.), Lo. Pellegrini (59,)

H-csoport
Juventus – Manchester United 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Ronaldo (65.), Sandro (90. – öngól), illetve Mata (86.)
Korábban játszották:
Valencia – YoungBoys 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Mina (14., 42.), Soler (56.), illetve Assale (37.)

Címlapkép: JOE KLAMAR / AFP

Olvasói sztorik