Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Itt a bizonyíték: Harry Kane-nek találták ki a Bajnokok Ligáját

Az angol világsztár tizennégy mérkőzést követően már tizenhárom találatnál jár a nemzetközi kupasorozatban.

Korábban beszámoltunk arról, hogy nagyon sokáig úgy tűnt a PSV Eindhoven három pontot rabolt a Tottenham Hotspur otthonából, a hollandok végül veresség távoztak. A londoni csapat színeiben Harry Kane a 78. percben egalizált, majd 89. percben győztes gólt jegyzett.

A dupla után az angol világsztár már tizenhárom találatnál jár a Bajnokok Ligájában, ehhez tizennégy mérkőzés kellett neki.

A statisztikusok mutatóiból kiderül: Kane-nél hatékonyabb gólszerzési mutatóval senki nem rendelkezik a Bajnokok Ligájában (minimum tíz lejátszott mérkőzést figyelembe véve).

Továbbá az is kiderült, hogy tizennégy BL-mérkőzést követően tizenhárom gólig még senki nem jutott. (Tizenhárom gólt a leggyorsabb rivális is tizennyolc meccs után hozott össze…)

Kane mutatója az első naptári évet követően a BL-ben így néz ki: tizennégy mérkőzés, tizenhárom gól, két gólpassz, egy mesterhármas.

A pazar formát látva kicsit sem meglepő, hogy a Real Madrid régóta sorban áll az angol klasszis aláírásáért – egy feltételnek kell teljesülnie. Ha már Bajnokok Ligája: kedd este megszületett a sorozat minden idők legrosszabb kapáslövése, garantáltan nem bírod ki nevetés nélkül. 

címlapkép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik