Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Vége a BL-nek, jön az európai topklubok új bajnoksága?

A Spiegel szerint megszületett a megállapodás, beinthet a Real, a Barca, a Bayern és a többi nagyágyú.

A Football Leaks-konzorcium egyik tagja, a német Der Spiegel magazin legfrissebb információi szerint 2021-ben elindulhat a régóta emlegetett Európai Szuperliga, amely leváltaná a Bajnokok Ligáját. Még szerencse, hogy az imádott NB I-et nem fenyegeti ilyen “veszély”, le is diktáljuk a szombati eredménysort.

Itt a Solari-féle „új” Real Madrid
Öt bajnoki meccs óta nyeretlen az együttes, valamit ki kell találni.

A hetilap tényfeltáró újságírói úgy értesültek, a kontinens topcsapatai már régóta függetleníteni szeretnék magukat az UEFA fennhatóságától, hogy saját, nemzetközi ligát indíthassanak. Az őrült pénzből – a győztes ötszáz millió euróval számolhat – működtetett sorozat 11 alapító klubja (Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, Milan, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain, Manchester City, Liverpool) mellett öt meghívott csapat (Atlético Madrid, Dortmund, Marseille, Inter, AS Roma) szerepelne.

Az új sorozat a tervek szerint már három év múlva rajtolhat, később „másodosztály” indítása is szóba kerülhet. A Spiegel mást is megszellőztetett, ami igen-igen kellemetlen helyzetbe hozza a PSG-t és a Manchester Cityt.

Nyitókép: AFP/JOHN MACDOUGALL

Olvasói sztorik