Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Évek óta nem látott gólkrízisben a Real Madrid

A CSZKA Moszkva is túl nagy falatnak bizonyult, kiütéssel nyert a Roma, de a Bayern és a United csak egy pontot zsebelt be.

Real Madrid nem csak a LaLigában, hanem a Bajnokok Ligájában sem találja formáját, hiszen 1-0-ra kikapott a CSZKA Moszkva otthonában. Már rögtön a második percben a harmatgyenge védekezésnek (és nem mellesleg Toni Kroos remekre szabott gólpasszának) köszönhetően Nikola Vlasic került helyzetbe és nem is hibázott, kihasználta az adódó lehetőséget. A „galaktikusok” aztán a meccs további részében folyamatosan ostromolták az oroszok kapuját, de ténylegesen kaput eltaláló lövésük csupán négy darab volt. Ezzel a győzelemmel a CSZKA vezeti a G-csoportot a Real Madrid előtt, de ami még ennél is durvább, hogy a spanyolok immáron háromszáztizenkilenc perce nem lőttek gólt.

Bár a Bayern München is viszonylag korán megszerezte a vezetést az Ajax ellen, mégis pontosztozkodás lett a vége. Mats Hummels a negyedik percben gyönyörűen fejelte be Arjen Robben beadását, erre a válasz majdnem húsz perccel később érkezett, Noussair Mazraoui remekül vette át Dusan Tadic lőtt passzát, lerázta védőjét és a jobb alsó sarokba tüzelt.

Edin Dzeko két góljával már a félidőben lépéselőnyben volt a Roma a Plzen ellen, erre még jöttek Cengiz Ünder és Justin Kluivert találatai, így az olaszok addig négyet rámoltak be a csehek kapujába. Dzeko azonban nem elégedett meg a duplával, a hosszabbításban már mesterhármasát ünnepelhette.

A forduló keddi játéknapján csupán egyetlen találkozón nem született gól, a Manchester United-Sevilla összecsapáson egyszerűen egyik oldalon sem sikerült megzörgetni a hálót, de a „vörös ördögök” sztárjának legmerészebb, de egyben legpocsékabb kísérletét nem elég csak egyszer megnézni.

Ezt sem érdemes kihagyni: a Sahtar első gólját gyönyörű futsalvarázslat előzte meg.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E-csoport:

AEK Athén–Benfica 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Klonaridis (53., 63.), illetve Seferovic (6.), Grimaldo (15.), Semedo (74.)
Kiállítva: Ruben Dias (49. – Benfica)

Bayern München–Ajax 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Hummels (4.), illetve  Mazraoui (22.)

F-csoport:

Lyon–Sahtar Donyeck 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Dembele (70.), Dubois (72.), illetve Moraes (44., 55.)

G-csoport

AS Roma–Plzen 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Dzeko (3., 40., 92.), Ünder (64.), Kluivert (73.)

CSZKA Moszkva–Real Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Vlasic (2.)
Kiállítva: Akinfejev (96. – CSZKA)

H-csoport

Manchester United-Valencia 0-0

Címlapkép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik