Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Guardiola a lányát vigasztalta, amikor verték a csapatát – FOTÓ

Nem nyilatkozott a kínos vereség után a Manchester City menedzsere.

A Manchester City meglepetésre 2-1-re kikapott a francia Olympique Lyon csapatától a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójában. A szerdai játéknap összes eredménye megtalálható ide kattintva.

Az angol csapatot ezúttal Mikel Arteta irányította, mert Josep Guardiolát az előző szezonban, a Liverpool elleni negyeddöntő visszavágóján elküldték a kispadról, ráadásul a lelátóról kommunikált a szakmai stábja tagjaival, ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Josep Guardiola és családja a díszpáholyban ‒ fotó és nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A világhálóra felkerült képek tanúsága szerint a katalán mesternek a meccsnézésen kívül mással is kellett foglalkoznia, a lefújás után például keservesen síró kislányát, Valentinát vigasztalta, akit szemmel láthatóan megviselt édesapja csapatának váratlan veresége.

Guardiola családi körben tekintette meg a találkozót, és eltiltása miatt utána sem nyilatkozhatott. Segítője, Mikel Arteta nem volt hajlandó egyetérteni abban, hogy a menedzser távolléte hatással volt a csapatra.

Nem tudom. Ez feltételezés. A valóság az, hogy nem volt velünk, és kikaptunk. Nem tudom, ha ott lett volna az oldalvonal mellett, akkor nyerünk 5-0-ra, vagy kikapunk 3-0-ra. Tökéletesen tisztában voltunk a Lyon erősségeivel és gyengeségeivel, jól felkészültünk. Persze, arra nem voltunk felkészülve, hogy 2-0-s hátrányban leszünk a szünetben, erre reagálnunk kellett ‒ magyarázta.

Hozzátette, a Bajnokok Ligájában egyszerűen nem lehet hibázni, mert az ellenfél azonnal megbünteti. Ha egy csapat nem nyeri meg a párharcokat, egyszerű labdákkal játszik, szenvedni fog, ez a meccs is jó példa volt erre.

Arteta elismerte, hogy nem játszottak jól, hiányoztak a jó passzok, nem volt egységes a csapat, és minden labdavesztés után veszélyben érezték magunkat, ami az önbizalom csökkenéséhez vezetett.

Készen álltunk a játékra, vártuk rajtot, mert fájdalmas volt, ahogyan az előző szezont befejeztük a Bajnokok Ligájában. A játékosok nem tökéletesek, néha rossz napjuk van, néha jobb. Nem hibáztatom a hozzáállásukat, nem ítélem el őket, mert veszítettünk ‒ magyarázta a másodedző.

Olvasói sztorik