Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A kiállított Ronaldo nélkül is nyert a Juventus

A Real Madrid is győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját; parádézott a Manchester United, míg a City meglepő vereséget szenvedett.

21 órától hat mérkőzést rendeztek szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az E-csoportban Lewandowski révén a Bayern München már a tizedik percben vezetést szerzett a Benfica vendégeként, Renato Sanches találata után a bajorok végül 2-0-ra nyertek Lisszabonban.

Az F-csoportban a Manchester City nagy meglepetésre kétgólos hátrányba került a Lyonnal szemben. A második félidőben Bernardo Silva hiába szépített, a franciák nyerni tudtak az Etihadban.

A játéknap egyik slágermeccsén a Real Madrid Isco fantasztikus szabadrúgásával jutott előnyhöz, majd a második játékrészben Gareth Bale duplázta meg a királyi gárda fórját, majd a találkozó utolsó percében a csereként beálló nyári igazolás, Mariano állította be a végeredmény.

Szalai Ádámék kétszer is vezettek, mégsem örülhettek felhőtlenül a BL-ben
Az ukrán Sahtar a hajrában pontot mentett. Az Ajax háromgólos győzelemmel kezdett hazai pályán.

A H-csoportban a Juventus azt is elbírta, hogy legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo már az első játékrészben piros lapot kapott, a játékvezető ugyanis úgy látta, hogy megütötte ellenfelét. A torinóiak Pjanic két büntetőjével emberhátrányban is két góllal elhúztak és nyertek a Mestallában. Később perdöntő felvétel bizonyította, hogy CR7 kiállítása valószínűleg jogtalan volt, így nem csoda, hogy a portugál vigasztalhatatlanul zokogott az eset után.

A Manchester United Paul Pogba duplájával már az első félidőben 2-0-ra vezetett a svájci Young Boys vendégeként, majd Pogba még egy gólpasszt is kiosztott honfitársának, Anthony Martialnak, így a vége 0-3 lett.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E-csoport:

Benfica – Bayern München 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Lewandoski (10.), Sanches (54.)

F-csoport:

Manchester City–Lyon 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Bernardo Silva (64.), illetve Cornet (24.), Fekir (43.)

G-csoport

Real Madrid–AS Roma 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Isco (45.), Bale (58.), Mariano (90.)

Plzen– CSZKA Moszkva 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Kmencik (29., 41.), illetve Chalov (49.). Vlasics (95.)

H-csoport

Valencia – Juventus 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Pjanic (45., 49., mindkettő büntetőből)
Kiállítva: Ronaldo (29.)

Young Boys – Manchester United 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Pogba (35., 44., büntetőből), Martial (66.)

Olvasói sztorik