Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Bizonyították: a játékvezető nem látta a Ronaldo-esetet

Az alapvonali asszisztens beszélte rá a kiállításra.

Cristiano Ronaldót kiállították a Valencia‒Juventus (0-2) Bajnokok Ligája-csoportmeccs első félidejében. A szerdai játéknap összes eredményét megtalálod ide kattintva!

A portugál csatár mindössze szűk félórát töltött a pályán, ugyanis Felix Brych piros lapot adott neki. A sorozat történetének legeredményesebb játékosát azért küldték le a pályáról, mert belenyúlt Jeison Murillo hajába, miután a hátvéd elesett a tizenhatoson belül.

A Sky Sports Italia szuperlassítással és szájról olvasással elemezte az esetet, és arra jutott, hogy a bíró nem látta a történteket, Marco Fritz alapvonali asszisztens javaslatára hozta meg ítéletét.

A játékvezető kétszer is megkérdezte segítőjét, hogy piros lapot érő szabálytalanságról volt-e szó, és Fritztől mindkétszer igenlő választ kapott.

Ez döntő lehet az eltiltás mértéke kapcsán is, mivel a bíró nem írhatja a jelentésében, hogy látta az esetet, csak azt, hogy kiállítást tanácsoltak neki.

Az egy mérkőzésre szóló eltiltás automatikus a BL-ben is, fellebbezésre nincs lehetőség, az UEFA azonban súlyosbíthatja ezt a büntetést.

A tíz emberre fogyatkozott olasz bajnok az első félidő végén és a második elején is kapott egy-egy büntetőt, Miralem Pjanic pedig mindkettőt értékesítette. A hosszabbításban a Valencia is tizenegyeshez jutott, ám Wojciech Szczesny hárította azt.

nyitókép: AFP / JOSE JORDAN

Olvasói sztorik