Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Mourinho már a BL-meccs előtt magyarázkodik, de Federerben látja a megoldást

A portugál tréner szerint a műfű óriási előnyt jelent a Young Boys számára. De hogy kerül a képbe a világsztár teniszező?

Szerda este a remek formában lévő – eddigi tíz tétmérkőzéséből kilencet megnyert – svájci Young Boys otthonában lép pályára a José Mourinho vezette Manchester United, amely a kezdeti botladozásokat követően úgy tűnik, kezd kilábalni a gödörből, legutóbbi két Premier League-meccsét sikerrel zárta. A „Special One” valószínűleg szó nélkül aláírná, ha olyan gólokat látna a csapatától, mint Messi parádés szabadrúgása, vagy Dembélé varázslatos egyéni alakítása volt kedden.

Az angolok dolgát azonban nem fogja megkönnyíteni a berni pálya, aminek műfű a borítása, ezért a portugál tréner a találkozó előtti nyilatkozatában elárulta, elővigyázatosságból nem lép pályára Antonio Valencia, aki a szezon elején térdsérüléssel bajlódott. Mourinho úgy érzi, a műfű hatalmas előny a vendéglátó számára, a megoldást pedig a világsztár teniszező, Roger Federer játékában és hozzáállásában látja.

Svájcban vagyunk, a világ egyik legjobb teniszjátékosának a szülőhazájában és biztos vagyok benne, hogy ő sem mindig boldog, amikor nem a kedvenc borításán játszik, de akkor is ki kell futnia pályára és nyernie kell. Neki is megvan a kedvenc borítása, de azon is győznie kell, amit nem szeret. Nekünk is így kell tennünk, meg kell próbálnunk játszani a saját játékunkat – mondta Mourinho.

címlapfotó: AFP / Fabrice COFFRINI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik