Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Merész lépés: nagyágyú hiányozhat a Real Madrid-kezdőből a Roma ellen

Julen Lopetegui ezúttal csak a kispadon számít a remek formában lévő Marco Asensióra.

Szerda este a Real Madrid számára is megkezdődik a Bajnokok Ligája 2018-19-es idénye, az első fordulóban pedig rögtön a csoport legnehezebb ellenfele, az AS Roma vár Sergio Ramosékra a Santiago Bernabéu stadionban – kedden az ősi rivális Barcelona parádézott, Messi varázslatos szabadrúgásgólt lőtt és Dembélé is parádés találattal sokkolt.

Mindkét együttes döntetlent játszott a hétvégén a bajnokságban, a Real az Athletic Bilbaónál végzett 1-1-re, míg az AS Roma otthon nem bírt a Chievóval (2-2), Dzekóék kétgólos előnyt adtak le. Az olasz csapat egyébként sem kezdte jól a Serie A-t, a négy fellépésén csupán négy pontot gyűjtött össze, így egyértelműen ők érkeznek rosszabb formában a BL-re.

A Real Madrid és a Roma összesen tíz alkalommal csapott össze a múltban tétmeccsen, a mérleg pedig a királyi gárda felé billen, amely hat győzelmet, egy döntetlent és három vereséget számlál eddig a „farkasok” ellen. Legutóbb a 2015-16-os kiírás nyolcaddöntőjében találkoztak a felek, akkor oda-vissza 2-0-ra nyert a spanyol gárda.

A Mundo Deportivo előzetes várakozásai szerint Julen Lopetegui vezetőedző a kezdőcsapatba jelöli a Bilbao ellen csereként pályára lépő Casemirót és Iscót is, ennek pedig a remek formában lévő Marco Asensio esik áldozatául. A legnagyobb kérdőjel továbbra is az, melyik kapusát küldi harcba Lopetegui, hiszen egyelőre sem Keylor Navas, sem Courtois nem szilárdította meg a helyét. Eusebio di Francesco két játékosára nem számíthat, Javier Pastore és Ante Coric is sérüléssel bajlódik, így a támadósorban Cengiz Ünder, Dzeko és El Shaarawy kaphat lehetőséget.

A 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

címlapfotó: AFP / GABRIEL BOUYS

Mundo Deportivo
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik