Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Liverpool kíméletlenül beárazta a Paris Saint-Germaint

Ötgólos őrület az Anfielden.

Ütős meccsekkel indult útnak a Bajnokok Ligája 2018-19-es küzdelemsorozata. A hétórás meccseken összesen hét gólt láthattunk, a Barcelona kiütötte a PSV-t, míg az Inter-Tottenham mérkőzésen a hosszabbításban jött a dráma.

Az első játéknap második kőkemény rangadóját a Liverpool és a Paris Saint-Germain vívta. Közel fél órát kellett várni a találkozó első góljára, Daniel Sturridge ugrott legmagasabbra Andrew Robertson beadásánál és közelről fejelt a kapu közepébe, Alphonse Areola tehetetlen volt.

Nem sokkal később érkezett a „vörösök” második találata, Juan Bernat a labda helyett ellenfele lábát találta el, tizenegyest végezhetett a Liverpool, ahol James Milner  nyerte az idegek csatáját, védhetetlen lövése Areola mellett vágódott a bal alsó sarokba. Még a fordulás előtt tudott szépíteni a PSG, Thomas Meunier vágta be a kipattanót a kapu bal oldalába. Az első félidő góljait IDE kattintva tekintheted meg.

Itt azonban még nem ért véget a történet. Sokáig úgy tűnt, hogy ez az állás a lefújásig meg is fog maradni, ám nagyjából hét perccel a vége előtt Kylian Mbappé villant meg és mondhatni a hajrá előtt kiegyenlített. A mérkőzést azonban kivételesen nem ő döntötte el, a csereként beálló Roberto Firmino a hosszabbításban villant meg, így a Liverpool mégis be tudta gyűjteni a három pontot.

Az Atlético Madrid számára nem épp úgy kezdődött a Monaco elleni meccs ahogy azt elképzelte, hiszen a franciák szerezték meg a vezetést Samuel Grandsir jóvoltából. Erre Diego Costa válaszolt bő tíz perccel később, majd José Maria Gimenez még a térfélcserét megelőzően megfordította a mérkőzést a „matracosok” javára.

Talán a forduló legkomikusabb tizenegyesével egyenlített a Porto, Moussa Maregához éppenhogy hozzáértek, ő máris eldobta magát. A büntetőt Otavio értékesítette, ezzel egyenlített a portugál csapat a Schalke ellen.

Íme az említett jelenet:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A-csoport:

FC Bruges–Borussia Dortmund 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Pulisic (85.)

AS Monaco–Atlético Madrid 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Grandsir (18.), illetve Costa (31.), Gimenez (45.)

C-csoport:

Crvena Zvezda–Napoli 0-0

Liverpool–Paris Saint-Germain 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Sturridge (30.), Milner (36. – tizenegyesből), Firmino (91.) illetve Meunier (40.), Mbappé (83.)

D-csoport:

Galatasaray–Lokomotiv Moszkva 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Rodrigues (9.), Derdiyok (67.), Inan (94. – tizenegyesből)
Kiállítva: Ndiaye (87. – Galatasaray)

Schalke 04– FC Porto 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Embolo (64.), illetve Otavio (75, – tizenegyesből)

Címlapkép: Marc Atkins/Getty Images

Olvasói sztorik