Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Messi bekezdett: szenzációs gólokkal sima Barca-siker a BL-nyitányon

A triplázó argentin zseni mellett Dembélé is megvillant a katalánoknál. Az Inter hat perc alatt fordított a hajrában.

A Bajnokok Ligája első csoportmérkőzésire került sor kedden este 19 órától: a B-csoportban az FC Barcelona ellenfele a PSV Eindhoven volt. A katalánok előnye a szünetben egy gólra rúgott, Lionel Messi ugyanis zseniális szabadrúgásgóllal sokkolta a Barca-által kiszemelt Zoet kapust.

A vége sima lett, hiszen a hajrában Dembélé (75.) is szenzációs góllal villant, majd a triplázó Messi (a klasszis a 77., majd a 88. percben is eredményes volt) a későbbi végeredményt is beállította (4-0). A katalánok egyébként tíz emberrel zárták a meccset, Umtiti a 79. percben második sárga lapja után mehetett zuhanyozni.

A korai esti másik mérkőzésen az Inter Milanhoz a Tottenham Hotspur látogatott. A londoniak az első félidőben Harry Kane révén megszerezhették volna a vezetést, ám az angol csillag hosszan szöktette magát, így a 36. percben kimaradt a ziccer. A gólcsend aztán az 54. percben megtört, miután Christian Eriksen roppant szerencsés góllal szomorította a házigazdát. A milánóiak a hajrában fordítani tudtak, hiszen előbb Icardi a 86. percben egalizált, majd Vecino a 92. percben a győztes gólt is bevitte Vorm kapujába (2-1).

Kane közel járt a gólhoz az első félidőben

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B-csoport

FC Barcelona – PSV Eindhoven 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Messi (32., 77., 88.), Dembélé (75.)
Kiállítva: Umtiti (79. – Barcelona)


Inter Milan – Tottenham Hotspur 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Icardi (86.), Vecino (92.), illetve Eriksen (54.)

A B-csoport állása – fotó: uefa.com

címlapkép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik