Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane a BL-elődöntő után: Nem normális

A Real Madrid vezetőedzője a Bayernnek is gratulált.

A hazai pályán elért 2-2-es döntetlennel 4-3-ra nyerte meg a Bayern München elleni párharcát a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A sorozat címvédője zsinórban harmadszor játszik finálét, és harmadik sikerére készül – az elmúlt öt évet tekintve pedig negyedszer nyerheti meg a BL-t. A Real május 26-án Kijevben harcolhat az újabb BL-sikerért – ellenfele a Liverpool vagy az AS Roma lesz.

A döntetlent őrült meccsen harcolta ki a Madrid, legalábbis Zinédine Zidane szerint.

– Őrült mérkőzés volt, de jó volt nézni. Gratulálnunk kell a Bayernnek ezért a remek meccsért. Rosszul kezdtünk, gólt engedtünk az ellenfélnek. A második félidő már jobb volt, ahogy belőttük a második gólt, jobb lett a játékunk – jegyezte meg Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. – A futballban szenvedned kell, különösen a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, enélkül nem lehet eljutni a döntőig, és ez így szép. Persze a szívednek nem tesz jót.

Zidane az ellenfélnek is gratulált Fotó: Frank Hoermann/Sven Simon/dpa/AFP

Benzema duplázott, rá is kitért a szakvezető.

– Elégedett vagyok vele. Gólt akart lőni, ma kettő is összejött neki. Neki köszönhetően jutottunk tovább. Mindig keményen dolgozik, mindenki elégedett vele – tette hozzá Zidane, aki másik kulcsemberét, a kapus Keylor Navast is méltatta.

Zidane jelezte: ünnepelni még nincs ok, ugyanis egyelőre semmit sem nyert a csapata ebben az évben.

– Még semmit sem nyertünk. Döntőben vagyunk, ennyi. Nem normális, hogy egymás után háromszor jutunk fináléba, de ha már ott vagyunk, meg kell próbálnunk nyerni. Mindent megteszünk a címvédésért. Ennek a klubnak remek történelme van, ezt írjuk tovább, ahogy az elmúlt években is. A Madrid sosem adja fel. Sok nehézségünk volt ma egy jó ellenfél ellen, de hittünk magunkban – a hittel és a harcossággal értük el ezt a sikert.

Címlapkép: Oscar del Pozo/AFP

Olvasói sztorik