Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Jobb volt a Bayern, a Real csak kontrázott a BL-elődöntőben

Heynckes rég látott ilyen jó Bayern Münchent.

Hiába dominált a madridi visszavágón is a Bayern München, a 2-2-es döntetlennel a Real Madrid jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A kedd esti mérkőzésen Karim Benzema duplája mentette meg a Realt, amely így 4-3-as összesítéssel nyerte meg a párharcot.

A találkozó után a Bayern leköszönő vezetőedzője, Jupp Heynckes is a csapatát méltatta.

– Ahogy a csapatom, én is csalódott vagyok a kiesés miatt. Megérdemeltük volna a döntőbe jutást, azonban nem uralkodott el rajtam a melankólia, reális szemmel tekintek az eredményre – értékelt Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője. – Ha mindkét meccset nézzük, mi voltunk a jobb csapat. Viszont a fináléba nem jutottunk be, emiatt vagyok csalódott. Ha a mai meccset nézzük, mindkét fél jól játszott, gyönyörű, világklasszis futballt mutattak be a felek. Uraltuk a meccset, úgy hiszem, a Real köszönetet mondhat Navasnak a lenyűgöző teljesítményéért, főleg azért, amit a végén mutatott.

Heynckes jobbnak látta a csapatát Fotó: Andreas Gebert/dpa/AFP

Heynckes hangsúlyozta, a csapata irányított, a Real hazai pályán is csak kontrákkal apellált.

– Nehéz belenyugodni. Egy ilyen ragyogó első félidő után nehéz dolog, ha ennyire érzékeny pillanatban kapsz gólt. A csapatmorálunk magas, és végig az volt a meccs során is. Nagyon jól, rugalmasan játszottunk. A Madrid nem csinált mást, csak a saját térfeléről indított kontrákat. Hosszú ideje nem láttam már ilyen jól játszó Bayern Münchent. Van néhány sérültünk, nélkülük így futballozni a Bernabéu nyolcvanezer nézője előtt remek dolog.

A német szakembernek (nagy eséllyel) ez volt az utolsó BL-mérkőzése a Bayern kispadján, hiszen nyáron Niko Kovac váltja.

– A szezon előtti utolsó BL-mérkőzésem kétezer-tizenháromban a Dortmund ellen volt. Sosem gondoltam volna, hogy lesz még további ilyen találkozóm, de a dolgok változnak. Biztosan ki merem jelenteni, hogy a ma esti volt az utolsó. Nem leszek többet vezetőedző. Ez így van rendben – nem hiszem, hogy sok hetvenkét éves ember hozott volna ilyen döntést.

Címlapkép: Frank Hoermann/Sven Simon/dpa/AFP

Olvasói sztorik