Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zsinórban harmadszor döntős a BL-ben a Real Madrid

A Bayern München hatalmasat küzdött, de nem tudta megfordítani a párharcot.
 Gyors gólváltással indult a Real-Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája elődöntő-visszavágó: Kimmich már a harmadik percben vezetést szerzett a bajoroknak, akik azonban sokáig nem örülhettek, ugyanis Benzema hét perccel később fejjel kiegyenlített. Az első félidő folytatásában inkább a münchenieknek akadt több lehetőségük, Lewandowski ziccerénél Navas fogott nagyot, majd nem sokkal később Ronaldo lövésénél Ulreichnek kellett hárítania. Az első félidő hajrájában tizenegyes-gyanús eset is borzolta a kedélyeket, Marcelo kezezésénél azonban Cakit játékvezető sípja német maradt.

A Bayern számára hideg zuhannyal indult a második játékrész, Tolisso hazaadása után Ulreich bődületes hibája után Benzema szerezte meg maga és a Real második találatát. Pár perccel később Alaba egyenlíthetett volna, ám Keylor Navas óriási bravúrral szögletre tolta a megpattanó lövést.

A németek átvették a játék irányítását, többször is beszorították kapuja elé a kontrákra berendezkedő Realt. A spanyolok hősiesen verték vissza a támadásokat, a Ramos vezette védelem mindenhova odaért és minden lövést blokkolt. Egészen a 63. percig, amikor a felfutó Süle beadását James Rodríguez második szándékból a kapuba kotorta.

Továbbra is nyomott a Bayern, negyedórával a vége előtt Tolisso közeli lövésénél Navas ismét óriási bravúrt mutatott be, sokadszor mentette meg csapatát a góltól. A Münchennek nem sikerült a hálóba találnia, 2-2 lett a vége, így a Real Madrid 4-3-as összesítéssel bejutott a kijevi döntőbe, ahol zsinórban harmadszor hódíthatja el a Bajnokok Ligája trófeáját.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Bayern München – Real Madrid 2-2 (1-1)
München, Estadio Santiago Bernabéu. Játékvezető: Cakir (török)
Real Madrid: Navas – Vazquez, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modric, Kovacic (Casemiro, 72.), Asensio (Nacho, 87.) – Ronaldo, Benzema (Bale, 72.) . Vezetőedző: Zinedine Zidane.
Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso (Wagner, 74.), Thiago – Müller, James (Martínez, 84.), Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes.
Gólszerzők: Benzema (11., 46.), illetve Kimmich (3.), James Rodríguez (63.)

Továbbjutott: Real Madrid 4-3-as összesítéssel

címlapfotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik