Bajnokok Ligája

Ha ez a húzás bejön a Realnak, Zidane szobrot kap Madridban

Nincs mese, a Bayern Münchennek két gólt kell szereznie a BL-elődöntő visszavágóján.

A hétvégi bajnoki fordulóban a Real Madrid és a Bayern München kezdőjátékosainak többsége rápihenhetett a Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágójára (20.45, tv: M4, Sport1).

A első mérkőzését hazai pályán 2–1-re elvesztő német csapat vezetőedzője, Jupp Heynckes a tartalékos összeállítással semmit sem kockáztatott szombaton, hiszen az éllovas Bayern már bebiztosította újabb bajnoki címét, ráadásul így is 4-1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

A BL-címvédő madridiak trénere, Zinédine Zidane hasonlóan járt el, és mivel csapata 2–1-re legyőzte a Leganést, ő is elégedett lehet. Keretéből kedden is hiányozni fog a sérült Dani Carvajal, és Isco és Nacho Fernández is hiányzik. A bajoroknak ebből a szempontból is több nehézséggel kell megküzdeniük, ők Manuel Neuer, Kingsley Coman, Arturo Vidal, Jérome Boateng és Arjen Robben játékára nem számíthatnak, Javi Martinez és David Alaba szereplése pedig kérdéses.

A keddi lapok szerint Zidane ravasz húzáson töri a fejét, ugyanis a Sport.es és a madridi Marca is úgy kalkulál, Karim Benzema helyet kap a kezdőcsapatban. Münchenben Lucas Vázquez (aki kedden jobbhátvédként szerepel?), Ronaldo, Isco szerepelt a támadósorban, Benzema csereként szállt be, míg Bale a kispadon maradt. A Marca megszavaztatta az olvasóit, Benzema, Bale vagy Kovacic lépjen pályára a Bayern ellen: a horvát 47, a walesi 29, míg a francia mindössze 23 százalékot kapott.

A várható kezdőcsapatok a Marca szerint

Nagyon jól kell játszanunk, jobbnak kell lennünk, mint bármikor ebben az idényben. Felkészültünk, és elszántabbak vagyunk, mint valaha, mindent megteszünk, hogy a döntőbe jussunk – mondta Zidane.

A Real tavaly és tavalyelőtt is megnyerte a BL-t, vagyis sorozatban harmadszor kerülhet a fináléba. Ez legutóbb a Juventusnak sikerült 1996 és 1998 között.

Thomas Müller – aki még sosem szerzett gólt a Real Madrid ellen – kijelentette, bátor támadójátékra törekednek majd – írja az MTI.

Túlságosan tiszteltük az ellenfelünket, ezt el kellene végre felejtenünk, akkor eredményesebbek lehetünk. Mindannyian tudjuk, hogy kedden a legjobb teljesítményre van szükségünk, de azt is tudjuk, hogy ez lehetséges, képesek vagyunk rá – jegyezte meg.

Ezt az összeállítást várja a Sport.es

A két csapat a mostani párharc előtt az előző idény negyeddöntőjében találkozott egymással. A Real akkor is 2–1-re győzött idegenben, majd a vitatott játékvezetői döntésekkel tarkított visszavágó rendes játékidejének végén ugyanez volt az eredmény a Bayern javára, ám a hosszabbításban a spanyolok háromszor is eredményesek voltak.

A meccset ezúttal a török Cüneyt Cakir vezeti, ami jó előjel lehet a spanyol együttes számára: eddig hatszor fújt a kieséses szakaszban a Realnak, amely mind a hat párharcból továbbjutott. Ha ezúttal is ők járnak sikerrel, a müncheniek sorozatban ötödik alkalommal búcsúznak a Bajnokok Ligájától spanyol csapattal szemben.

Címlapkép: AFP/ANDREAS GEBERT / DPA

Olvasói sztorik