Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: drasztikus lépés az életveszélyes támadás után

Hétfő este hét órától csütörtök reggel hét óráig alkoholtilalmat rendeltek el az olasz főváros központjában és az AS Roma–Liverpool visszavágót vendégül látó római Olimpiai Stadion környékén, ahova 5 ezer angliai szurkoló érkezését várják. A szerda esti BL-elődöntőt kísérő kiemelt biztonsági intézkedéseket az olasz hatóságok az UEFA-val, Nagy-Britannia római konzulátusával és az Olasz Labdarúgó Szövetséggel (Figc) közösen egyeztették.

A római idegenrendészeti hatóságok központjában tartott hétfői találkozón többek között elhangzott, hogy utcai kamerákkal követik majd a két csapat szurkolócsoportjainak mozgását. Az olasz fél hangsúlyozta, hogy a vendégcsapat „békés” szurkolóinak mozgását semmiképpen nem kívánják korlátozni.

Az alkoholfogyasztást Róma egész városközpontjában, valamint a stadion környékén is megtiltják. Tilos bármilyen szeszes ital üvegből való árusítása és utcai fogyasztása is. Kijelölték a brit szurkolók mérkőzés előtti találkozópontját, ahonnan az Olimpiai Stadionba kísérik őket.

Real-díszsorfal a Barcának? Ramos válasza kiverte a biztosítékot
Így reagált a felvetésre a madridiak csapatkapitánya.

Az Olimpiai Stadionba 63 ezer nézőt várnak, köztük ötezer Liverpool-szurkolóval, akik több csoportban érkeznek az olasz fővárosba. Olasz sajtóforrások szerint a hatóságok a Liverpool-szurkolók esetleges bosszújától tartanak, miután április 24-én az angliai városban a szurkolók közötti összecsapásokban két olasz drukker megtámadott és életveszélyesen bántalmazott egy angol férfit.

Címlapfotó: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik