Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Az MSN már a fasorban sincs: ezért félelmetes az MSF

Minden rekordot megdönt Klopp szupertriója?

Több történelmi rekordot is megdöntöttek a liverpooli játékosok kedd este az AS Roma elleni 5-2-es BL-győzelem alkalmával.

A Marca gyűjtéséből kiderül, hogy a félelmetes Mané, Szalah, Firmino trió már az MSN-t (Messi, Suárez, Neymar) is lekörözte.

A liverpooli hármas a Bajnokok Ligája 2017–2018-as versenykiírásban 28 találatnál jár, ezzel pedig még a barcelonai trió 2014–2015-ös mutatóit is (27 gól | Messi 10, Neymar 10, Suárez 7)  beelőzte.

A liverpooliak ugyanakkor még nem egyeduralkodók, hiszen a Real Madrid-féle BBC a 2013–2014-es BL-idényt pont ennyi (28 gól | C. Ronaldo 17, Bale 6, Benzema 5) találattal zárta.

A római elődöntőben jöhet a csúcsdöntés?!

Ami viszont abszolút rekord: a Liverpool FC az első csapat a Bajnokok Ligája történelmében, melyben három játékos is nyolc gólig vagy fölé jutott egy szezonon belül (Szalah és Firmino 10-10 gól, Mané 8 gól).

További érdekességek:

  • Adrianóval holtversenyben Firmino lett a leggyorsabb játékos, aki tíz BL-gólig jutott. A Liverpool braziljának ehhez elég volt tizenegy mérkőzés

  • Mohamed Szalah és Firmino idei 10-10 BL-gólja rekord házon belül, hiszen korábban még egy Liverpool-játékos sem lőtt ennyi gólt a nemzetközi sorozatban egy szezon során

címlapkép: Filippo MONTEFORTE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik