Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Videóbírót követelnek a szerdai dráma után

Nem egy vagy két esetről van szó.

A Juventus 3-1-re nyert a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerda esti visszavágóján, ennek ellenére a spanyolok jutottak tovább.

Michael Oliver játékvezető a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében – az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál –tizenegyest adott Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve szerelni próbálta a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

Egy gólvonali asszisztens nem ugyanaz, mint egy játékvezető a videós visszajátszás előtt ‒ szögezte le a Juventus elnöke, Andrea Agnelli.

Hozzátette, ha az európai szövetség (UEFA) nem áll készen, akkor az olasz élvonalhoz és több más európai bajnoksághoz hasonlóan gyorsan embereket kellene kiképeznie.

Ez nem egy vagy két esetről szól, hanem egy rangos sorozatról, ami sok pénzt és presztízst hoz. A játékosok követnek el hibákat, ahogy a bírók is, de ez a játékvezető teljesen elvesztette az irányítást az események felett ‒ magyarázta az olasz sportvezető.

Massimiliano Allegri vezetőedző elégedett volt csapata játékával.

Magabiztos voltam, látva az első mérkőzésen mutatott jó játékunkat, s volt még két cserénk is a hosszabbításra. Ez egy szomorú pillanat, a sírás azonban hasztalan. Keserű a szám íze, mert nem volt lehetőségünk a hosszabbításban eldönteni a továbbjutást, ahogy a két mérkőzés alapján kétségkívül lennie kellett volna ‒ értékelt a szakvezető.

A hajrában megítélt tizenegyes kapcsán megemlítette, a Bajnokok Ligájában még nem alkalmazott videóbíró egy fontos eszköz ahhoz, hogy objektív döntéseket hozhasson a játékvezető.

nyitókép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik