Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Lefizették a Real‒Juve játékvezetőjét?

Giorgio Chiellini szerint igen.

A Juventus 3-1-re nyert a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerda esti visszavágóján, ennek ellenére a spanyolok jutottak tovább.

Michael Oliver játékvezető a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében – az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál –tizenegyest adott Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve szerelni próbálta a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

Csapattársaihoz hasonlóan Giorgio Chiellini is hevesen reklamált a rangadó hajrájában, amikor a hazaiak büntetőt kaptak.

A középhátvéd a gesztusaival félreérthetetlenül ezt kérdezte: mennyit fizettetek a játékvezetőnek?

Ez a legnagyobb rablás, amit pályafutásom során elszenvedtem. Nyilvánvaló, hogy a Real Madridnak mindig kedveznek a Bajnokok Ligájában, soha nem esnek más elbírálás alá. A Bayern Münchennél még mindig emlékeznek, mi történt itt tavaly ‒ nyilatkozta Chiellini.

Miralem Pjanic a közösségi oldalára csak egy szóval jellemezte a történteket: szégyen.

Az egyik oldalon a bánattól és a csalódottságtól, a másikon viszont az euforikus örömtől nem voltak képesek normálisan, reálisan értékelni a főszereplők. Marcelo például ritkán játszik olyan gyengén, mint szerdán, de ritkán is mond olyan butaságot, mint a lefújás után.

Mindent megtettünk a továbbjutásért. Ami a Barcelonával történt, velünk nem történhet meg, mert mi a Real Madrid vagyunk ‒ közölte.

A brazil védő ara utalt, hogy a katalánok kedd este eltékozolták háromgólos előnyüket az AS Romával szemben, így kiestek. Két dolgot azonban nem vett figyelembe, mielőtt odaszúrt a nagy riválisnak:

  • A legkevésbé sem a Real Madridon múlt, hogy nem lett hosszabbítás, és esetleg kiesés a Juventus elleni meccs vége,
  • És mindez még kevésbé múlt Marcelón, aki ezúttal ritka rossz játékot produkált, szóval neki kellett volna a legcsendesebben tudomásul vennie a sikert.

nyitókép: JAVIER SORIANO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik