Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Újra elsült a Barca titkos fegyvere

A keddi vendégsikerek után a hazai csapatok is odatették magukat.

Nem tudni, hogy a Barcelona hatalmas nyomása kényszeríti a riválisokat az öngólokra, netán egyszerűen szerencséjük van a katalánoknak, mindenesetre a szerdai BL-negyeddöntőben is elsült a Valverde-csapat titkos fegyvere.

Előbb De Rossi, majd Manolasz szerzett öngólt (az előbbit ITT MUTATJUK) a Camp Nou-stadionban, és ez a két római találat igencsak megalapozta az FCB sikerét. Szinte hihetetlen, de a katalán együttes évadbeli 15 BL-találatából ötöt a riválisok szereztek, vagyis Leo Messi után az „öngól a Barcelona legjobbja”.

Akkorát ment a Puskás Akadémia, mint még soha
Teljes a névsor: újabb két csapat jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Hogy ne érje szó a ház elejét, az 59. percben Gerard Piqué is betalált, és úgy tűnt, tükörsima lesz a negyeddöntő. Aztán mégsem, ugyanis tíz perccel a befejezés előtt az addig meglehetősen szürke Edin Dzeko villant, a balról belőtt labdát ballal vágta be a jobb sarokba. A slusszpoén mégis a Barcáé lett, hiszen a római védelem óriási hibáját kihasználva Luis Suárez szerzett gólt, és állította be a 4–1-es végeredményt.

Címlapkép: AFP/PAU BARRENA

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Barcelona–AS Roma 4–1 (1–0)

Barcelona, Camp Nou, 90 ezer néző. Játékvezető: Makkelie (holland)

BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Busquets (Paulinho, 67.), Rakitic, Iniesta (D. Suárez, 85.), Sergi Roberto (Gomes, 83.) – L. Suárez, Messi. Edző: Ernesto Valverde.

AS ROMA: Alisson – Bruno Peres, Manolasz, Fazio, Kolarov – Strootman, De Rossi (Defrel, 77.), Pellegrini (Gonalons, 60.) – Perotti, Dzeko, Florenzi (El Shaarawy, 72.). Edző: Eusebio Di Francesco.

Gólszerzők: De Rossi (38., öngól), Manolasz (56., öngól), Piqué (59.), L. Suárez (87.), ill. Dzeko (80.)

Olvasói sztorik