Magyar foci

Akkorát ment a Puskás Akadémia, mint még soha

Teljes a névsor: újabb két csapat jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek újabb visszavágóira került sor szerda este. A DVTK mezőkövesdi otthonába a Puskás Akadémia FC látogatott, a diósgyőriek az első meccsen 1-0-s előnyre tettek szert. A visszavágón a felcsútiak az első félidő hajrájában szerezték meg a vezetést: a 40. percben a hazai védők többször sem tudtak szerelni, majd balról keresztbe Perosevichez került a labda, aki jobbról kilőtte a hosszú fölső sarkot, 0-1 – derül ki a DVTK tudósításából.

A szünet után a PAFC színeiben Knezevic is eredményes volt (0-2), az újabb vendég-találattal pedig már a Pintér-csapat állt továbbjutásra. A kegyelemdöfést a frissen beállt Diallo vitte be, aki alig két perccel becserélése után egy kontra végén állította be a 0-3-as végeredményt. A felcsútiak 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a DVTK-t, így készülhetnek az elődöntőre, ahol ellenfelük a DVSC lesz. 

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

DVTK – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)

Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Játékvezető: Farkas Á.

DVTK: Antal – Nagy T. (Bacsa, 54.), Lipták, Brkovics, Tamás – Sesztakov (Óvári, 81.), Hasani, Busai (Vela, 69.), Ugrai – Joannidisz, Szarka. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

PAFC: Hegedűs L. – Poór, Hegedüs J., Spandler, Trajkovski – Balogh B., Zsidai – Molnár, Knezevic (Diallo, 83.), Perosevic (Radó, 88.) – Henty (Prosser, 87.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Perosevic (40.), Knezevic (49.), Diallo (85.)

Az első mérkőzésen a DVTK 1-0-s győzelmet aratott. Továbbjutott a PAFC 3-1-s összesítéssel.

A másik 18 órás mérkőzések a másodosztályú Békéscsaba a Balmazújvárossal csapott össze. Itt a visszavágónak nagy tétje nem volt, hiszen az élvonalbeli együttes az első mérkőzésen ötgólos előnyre tett szert. A vendégek végeredményben kettős győzelemmel jutottak a legjobb négy közé, hiszen idegenben 2-1-s sikernek örülhettek. A Balmazújváros ellenfele az elődöntőben az Újpest FC lesz. 

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (0-1)

Békéscsaba, Békéscsabai Kórház utcai Stadion. Játékvezető: Bogár G.

Békéscsaba: Máthé – Birtalan (Hursán, 55.), Gránicz, Tóth D. (Kálmán Sz., 73.), Király, Babinyecz, Kiss L., Viczián, Nagy S. (Lustyik, 55.), Szélpál, Gyurján. Vezetőedző: Boér Gábor.

Balmazújváros: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L. (Jagodics, 57.), Schmid – Kónya (Maisuradze, 73.), Haris, Batarelo, Vajda S. (Harsányi, a szünetben) – Shindagoridze, Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Király P. (75. – tizenegyesből), illetve Shindagoridze (41.), Harsányi (80.)
Kiállítva:  Gránicz P. (38. – Békéscsaba)

Az első mérkőzésen a Balmaz 5-0-s győzelmet aratott. Továbbjutott a Balmazújváros 7-1-s összesítéssel.

címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik