Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A City sorsa fél óra alatt megpecsételődött Liverpoolban

Szalah miatt azonban aggódnak a „vörösök".

Angol csatára került sor szerda este a Bajnokok Ligája újabb negyeddöntőjében. Az első mérkőzésen a Liverpool FC élvezte a hazai pálya előnyét, az ellenfél a PL-bajnoki arany küszöbén álló Manchester City volt. A „vörösök” a bajnokságban már bizonyították, képesek legyőzni Guardiola csodacsapatát, hasonló bravúrra készültek a nemzetközi porondon is.

A hazaiak ennek megfelelően jól is kezdtek, hiszen Szalah a 11., míg Oxlade-Chamberlain a 21. percben mattolta a City sztárkapusát, Edersont. A liverpooli henger Mané fejesgóljával folytatódott a 31. percben, a szünetig így padlóra vitte riválisa a Manchester Cityt.

VIDEÓN A MÉRKŐZÉS GÓLJAI ITT!

A fordulás után nagy veszteség érte a liverpooliakat, Szalah-t ugyanis egy ütközés után előbb ápolni kellett, majd sérülés miatt cserét kért, az 53. percben Wijnaldum  állt be a helyére. A nagy hátrányban a Manchester City ugyan magához ragadta a kezdeményezést, de a jól záró Pool-védelem mellett gólt nem sikerült találniuk… Sané a 84. percben ugyan a hálóba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A manchesteri visszavágóra így 3-0-s előny birtokában készülhet a Liverpool FC.

Szalah nyitotta a liverpooli gólok sorát. Fotó: Anthony Devlin / AFP

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Liverpool FC – Manchester City 3-0 (3-0)

Liverpool, Anfield Road. Játékvezető: Brych (német)

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Moreno, 85.)– Szalah (Wijnaldum , 53.), Firmino (Solanke, 71.), Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

City: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Laporte – Fernandinho – Silva, De Bruyne, Gündogan (Sterling, 57.), Sané – Gabriel Jesús. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Gólszerzők: Szalah (12.), Oxlade-Chamberlain (21.), Mané (31.)

címlapkép: Anthony Devlin / AFP

Olvasói sztorik