Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Chiellini elárulta, meg lehet-e állítani Ronaldót

Pozitívan nyilatkozott az olaszok védője.

Giorgio Chiellini egyértelműen kijelentette, nem a reváns hajtja őket a Real Madrid ellen, ez persze nem azt jelenti, hogy ne kerülhetnének ki győztesen a negyeddöntő-csatából. A Juventus tavaly a Bajnokok Ligája döntőjében maradt alul a spanyolokkal szemben, de az olasz hátvéd a meccs előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nem erre fókuszálnak elsődlegesen.

Természetesen vannak jó és rossz emlékeink is. A Bajnokok Ligájában a legjobb csapatok ellen kell megküzdeni, ez igazán ösztönző lehet. Nagyon tiszteljük a Madridot, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk képesek kiejteni. Mindenki megkapja a tiszteletet, de ha egy olyan csapat ellen játszol, amelyet a legjobban respektálsz, csak még édesebbé válik a győzelem.”

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a különbség a mai, illetve a tavalyi párharc között, Chiellini kiemelte, hogy ezúttal két meccsen találkoznak, és azóta mindannyian sok változáson mentek keresztül.

Elengedhetetlen, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk, de ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő elszántság és támogatás. Utóbbi főként a szurkolók részéről, mert a Real nagyon  könnyen elhiteti, hogy uraljátok a meccset, aztán mint derült égből villámcsapás odaszúr nektek.”

A Juve sztárját megkérdezték arról is, miként lehet hatástalanítani Ronaldót.

Cristiano mindig betalál, legyen bárki is az ellenfél. Merészség lenne azt állítani, hogy le lehetne kapcsolni egy egész meccs erejéig, de azt mondanám, hogy olykor főként a szerencse kérdése, hogy meg lehet-e állítani.”

Címlapkép: Massimiliano Ferraro / NurPhoto

Olvasói sztorik