Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Real Madrid idegenben is beárazta a francia bajnokságot

Izgalommentesen jutott túl a PSG-n a királyi gárda, góliszony Liverpoolban. BL-eredmények.

Neymar nélkül, de Di Maríával, Mbappéval és Cavanival a támadósorban veselkedett neki a BL-visszavágónak a PSG, amely az első meccsen 3-1-re kikapott a Real Madrid ellen.

Az első játékrészben mindkét oldalon adódott egy-egy nagyobb lehetőség, Mbappé és Benzema is helyzetbe került, de mindkét francia támadó hibázott. A fordulás után aztán jött a hideghuzany a hazaiaknak, az 51. percben hatalmas lépést tett a továbbjutás felé a Real Madrid, Lucas Vázquez remek beadását Cristiano Ronaldo fejelte közelről a hálóba.

Ezzel a találattal Cristiano Ronaldo a BL történelmének második olyan játékosa lett – először ez Ruud van Nistelrooynak sikerült –, aki kilenc egymás utáni találkozón gólt lőtt.

Ezt követően a Verratti kiállítása miatt emberhátrányba kerülő PSG még kiegyenlített Cavani szerencsés gólja révén, de a győzelmet végül ismét sikerült kiharcolnia a madridiaknak egy szintén mázlis találattal. A Real továbbjutása egyáltalán nem forgott veszélyben a francia bajnokság éllovasával szemben.

A Liverpool simán megtehette, hogy pihentetett néhány fontos játékost a Porto elleni hazai találkozón, hiszek Jürgen Klopp csapata idegenben 5-0-ra győzött, így már csak formalitás maradt a visszavágó.

Ennek megfelelően nem is vitték túlzásba a focit a csapatok, csak helyzeteket láthatott az Anfield közönsége, 0-0-val ért véget a nyolcaddöntő.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

Paris Saint-Germain – Real Madrid 1-2 (0-0)

PSG: Areola – Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Motta (Pastore, 59.), Rabiot – Di María (Draxler, 76.), Cavani, Mbappé (L. Diarra, 85.).

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Vazquez, Kovacic (Kroos, 72.), Casemiro, Asensio (Isco, 82.) – Benzema (Bale, 76.), Cristiano.

Gólszerzők: Cavani (71.), illetve Cristiano Ronaldo (51.), Casemiro (80.)

Kiállítva: Verratti (66.)

Továbbjutott: Real Madrid (összesítésben 5-2)

A találkozó góljai ITT!

Döbbenet Olaszországban
Szívszorító: kiderült, hogy miért halt meg Astori
Szenzáció:
Érthetetlen Barca-igazolás, Alaba merész váltása
Lemaradsz a BL-ről?
Új csatorna közvetíti a Bajnokok Ligáját Magyarországon
Soha nem találod ki, hogy hova…
Casillas újra a spanyol bajnokságban?
Cristiano Ronaldo és Dani Alves nagyokat csatázott Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Liverpool – FC Porto 0-0

Liverpool: Karius – Gomez, Matip, Lovren, Moreno – Milner, Henderson, Can (Klavan, 81.) – Lallana, Firmino (Ings, 62.), Mané (Szalah, 74.).

Porto: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Reyes, Diogo Dalot – Óliver, André André (Sergio Oliveira, 62.) – Bruno Costa, Corona, Waris (Pereira, 68.) – Aboubakar (Paciencia, 80.).

Továbbjutott: Liverpool (összesítésben 5-0)

Ezúttal jobban helytállt a Porto Fotó: PAUL ELLIS / AFP
Olvasói sztorik