Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A City után újabb csapat helye tuti a BL-negyeddöntőben

Hátrányból fordított a Real a PSG ellen, idegenben végezte ki a portugálokat a Liverpool.

Az előzetes várakozásokhoz képest remek kilencven percet láthattak a foci szerelmesei a Real Madrid–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán.

Az első félidőben mindkét oldalon zörrent a háló, előbb Rabiot bombázott egy lecsorgó labdát közelről a kapu közepébe, majd közevetlenül a szünet előtt Cristiano Ronaldo váltotta gólra magabiztosan a tizenegyest.

A második félidőben egészen a hajráig kellett várni az újabb gólokig, Marco Asensio beállása lendületet vitt a Real játékába, a spanyol játékos pedig gólpasszt is adott Cristiano Ronaldónak. A végeredményt Marcelo találata állította be, a Real 3-1-re nyerte az odavágót.

Ezt olvastad már?
Serie A-ban is szereplő válogatott csatárt igazolt a Haladás – hivatalos

A szerdai játéknap másik párharcán már csak formalitás maradt a visszavágó, a Manchester City után egy másik angol csapat, a Liverpool is magabiztos győzelmet aratott az odavágón.

Mané szerencsés, valamint Szalah hidegvérű és egyben klasszis mozdulata után már kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre Jürgen Klopp együttese, a második játékrészben pedig még tovább nőtt a különbség.

A szenegáli csatár mesterhármasig jutott, és Firmino is feliratkozott a góllövők közé, a Liverpool 5-0-ra kiütötte a Portót.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

Real Madrid – Paris Saint-Germain 3-1 (1-1)

Real Madrid: Navas – Nacho, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Lucas Vázquez, 79.), Kroos, Isco (Asensio, 79.) – Benzema (Bale, 68.), Ronaldo.

PSG: Areola – Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Lo Celso (Draxler, 84.), Rabiot, Verratti – Mbappé, Cavani (Meunier, 66.), Neymar.

Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (45., 83., az elsőt tizenegyesből), Marcelo (86.) illetve Rabiot (33.)

A találkozó góljai ITT!

Ronaldo meglőtte századik gólját a BL-ben a Real színeiben Fotó: CURTO DE LA TORRE / AFP

FC Porto – Liverpool 0-5 (0-2)

Porto: José Sá – Ricardo, Reyes, Marcano, Alex Telles – Herrera, Sérgio Oliveira, Otávio (J. Corona, a szünetben) – Brahimi (Majeed, 62.), Marega, Soáres (Paciencia, 74.).

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (Gomez, 79.), Van Dijk, Lovren – Robertson, Milner, Henderson (Matip, 75.), Wijnaldum – Mané, Szalah, Firmino (Ings, 80.).

Gólszerzők: Mané (25., 53.), Szalah (29.), Firmino (70.)

A találkozó góljai ITT!

Szalah a BL-ben is vezér Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP
Olvasói sztorik