NB I

Serie A-ban is szereplő válogatott csatárt igazolt a Haladás – hivatalos

Két és fél éves szerződést írt alá a Rambo becenévre hallgató játékos.

A 28 éves Michael Rabusic személyében háromszoros cseh válogatott támadót szerződtetett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, a Rambo becenévre hallgató játékos 2020. június 30-ig írt alá – adta hírül a vasiak hivatalos oldala.

Ezt olvastad már?
Akkora sztár Nikolics Amerikában, hogy már saját verse is van

Rabusic hazájában, a Jihlavában kezdte pályafutásá, majd a Brno, a Slovan Liberec következett, 2014-ben Olaszországba, a Serie A-ban szereplő Hellas Veronába igazolt, ám az itáliai klubban mindössze négy bajnokin lépett pályára. Kölcsönben a második ligás Perugiában, Crotonéban, majd Csehországban a Slovan Liberecben futballozott. 2016 augusztusában visszatért első klubjába, a Jihlavába – szerződése 2018. június 30-ig szólt.

Rabusic az Európa Ligában is játszott Fotó: FRANCISCO LEONG / AFP

A Jihlavában az első idényben 27 meccsen négy gólig, ősszel négy meccsen egy találatig jutott. Összesen a cseh első osztályban 180 mérkőzésen 36, a másodikban 16 találkozón két, az olasz második ligában 20 bajnokin négy gólig jutott. A Slovan Libereccel az Európa-liga selejtezőjében 7/1, a csoportkörben 14/3 a meccs/gól mérlege.

Szerepelt korábban a cseh U16-os, U18-as, U20-as és U21-es válogatottban, 2013-ban pedig háromszor a felnőttválogatottban is. Érdekesség, hogy ezek közül egyik az augusztus 4-i, Magyarország (1-1) elleni felkészülési találkozó volt.

Olvasói sztorik