Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Piros lap, lesgólok, megadott büntető: Kassai főszerepben Gulácsiék otthonában

A magyar kapus a büntetőnél nem érezte az irányt.

Gulácsi Péter kapus és Lőw Zsolt másodedző német csapata, az RB Leipzig a török bajnok Besiktast fogadta Kassai Viktor játékvezetése mellett. A lipcseiek csak akkor juthattak volna a nyolcaddöntőbe, ha több pontot szereznek, mint a G csoport másik mérkőzésén az FC Porto a Monacóval szemben.

Micsoda liverpooli parádé!
Hat meccs, huszonhárom gól: új favorit a BL-ben? – VIDEÓ

Az első negyedórában a hazaiak három ziccert is kihagytak, az isztambuliak pedig megszerezték a vezetést, mert a magyar származású Willi Orban szabálytalansága miatt jogosnak tűnő büntetőhöz jutottak, amit a spanyol Alvaro Negredo értékesített. Gulácsi a lövésnél az ellenkező irányba vetődött.

A magyar kapus büntetőből kapott gólt – VIDEÓ

Gulácsiék az EL-ben folytathatják Fotó: Getty Images

A 22. percben Timo Werner betalált, de a bíró les miatt nem adta meg a találatot, és úgy tűnt, ezúttal is jól döntött, bár a 42 ezres közönség percekig tartó füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését. Az FC Porto eközben – a kameruni Vincent Aboubakar duplájával – 2-0-ra vezetett az előző idényben BL-elődöntős Monaco ellen, és végül 5-2-re győzött. A szünetig hátralévő időben nagy erőkkel támadott az RB Leipzig, a Besiktas az ellentámadásokra rendezkedett be, de az eredmény nem változott.

A játék képe a folytatásban sem változott, óriási német helyzetek maradtak ki, mert Tolga Zengin kapus bravúrosan védett. A 65. percben Jean-Kevin Augustin gólját érvénytelenítette les miatt Kassai, majd a hajrában kiállította Stefan Ilsankert, és a lipcseiek már emberhátrányban voltak, amikor az elefántcsontparti Naby Keitának sikerült egyenlítenie.

Gulácsinak nem sok dolga akadt, de volt négy nagy védése is, a brazil Anderson Talisca kapáslövésénél azonban tehetetlennek bizonyult, így a Besiktas 2-1-re nyert, a 23 kapura lövésből csupán egy gólig jutó lipcseiek pedig az Európa Ligában folytathatják nemzetközi szereplésüket.

G-csoport

RB Leipzig – Besiktas 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Keita (87.), illetve Negredo (10.), Talisca (91.)

Kiállítva: Ilsanker (2. – Leipzig)

FC Porto – AS Monaco 5-2 (3-0)

Gólszerzők: Aboubakar (9., 33.), Brahimi (45.), Telles (66.), Soares (88.), illetve Glik (61. – tizenegyesből), Falcao (78.)

Kiállítva: Felipe (38.), illetve Ghezzal (38.)

A legjobb tizenhat közé jutott: a Besiktas és az FC Porto.

Tabella Fotó: uefa.com
Olvasói sztorik