Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ronaldo és a Real Madrid is elképesztő rekordokat döntött Cipruson

Kint vannak a gödörből Zidane-ék?

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid nagy feltámadását Sallai Roland ciprusi csapata, az APOEL Nicosia bánta a Bajnokok Ligája ötödik csoportmeccsén. A spanyolok 6-0-s győzelmet arattak idegenben, ezzel biztosították helyüket a legjobb tizenhat között. A gálával több rekordot is megdöntött a királyi gárda, mutatjuk a legérdekesebb friss statisztikai adatokat:

Fellélegezhetnek Madridban!
Ronaldo és Benzema duplája külön öröm Zidane-nak
  • 18 – Cristiano Ronaldo a 2017-es naptári évben már tizennyolc Bajnokok Ligája gólnál jár. Ez rekord, korábban egy játékos sem jutott egy éven belül ennyi találatig.
  • 98 – Ennyi gólt szerzett a portugál klasszis ugyanazon csapat, jelen esetben a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában. Ez csúcs, hiszen a korábbi rekordot Lionel Messi tartotta: az argentin kilencvenhétszer volt eredményes a Barcelona BL-meccsein.
  • 6 – A Real Madrid 1978 szeptemberében a BEK első fordulójában a holland Progres Niedercorn otthonában 7-0-s győzelmet aratott. Azóta a kedd esti volt a legnagyobb győzelmük európai kupasorozat idegenbeli mérkőzésén.
  • 6 – Amióta Bajnokok Ligája néven fut a sorozat még sohasem nyert idegenben hat góllal a Real Madrid. Korábban kétszer is 6-1-es diadalt ünnepelhettek.
  • 100 – A madridi együttesnek ez volt a századik győzelme a Bajnokok Ligájában.
  • Ronaldo duplázott az APOEL ellen – rekorder lett

    Olvasói sztorik