Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ronaldo és Benzema duplája külön öröm Zidane-nak

CR azt is elárulta, megérdemelte-e a Tottenham a BL-csoportelsőséget.

A Real Madrid 6-0-ra nyert a Sallai Rolanddal felálló APOEL vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A spanyolok ezzel biztosították továbbjutásukat a H-csoportból, de mivel a rivális Tottenham is legyőzte a Dortmundot, így eldőlt: a Real az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csak másodikként kerül a tizenhat közé.

Láttad már?
Gyerekek tartottak edzést a Fradi játékosainak – VIDEÓ

A találkozó után Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője dicsérte csapatát, két duplázó játékosát pedig külön is kiemelte.

– Jó mérkőzést játszottunk. Az, hogy Benzema és Ronaldo is duplázott, külön öröm számunkra. Önbizalommal léptünk pályára idegenben is, és megtettük, amit terveztünk, a folytatásban is ezt kell csinálnunk. A legutóbbi három mérkőzésünkön gólokat lőttünk, miközben a kapunk érintetlen maradt. Hosszú szezon vár ránk, örömmel tölt el, hogy folyamatosan fejlődünk – mondta Zinédine Zidane.

Cristiano Ronaldo a 49. és az 54. percben volt eredményes.

– Fontos meccs volt. Tudtuk, nyernünk kell, ha tovább akarunk jutni a csoportból. Jól játszottunk, lőttünk hat gólt, és elképesztő futballt mutattunk be. Nagyon boldogok vagyunk, a munkát elvégeztük – mondta Cristiano Ronaldo, aki a rivális csoportelsőségére is kitért. – A Tottenham remekül játszott, megérdemelten nyerte meg a csoportot. Mi is a továbbjutást tűztük ki célul, az első helyért harcoltunk, de végül a második pozíció jutott nekünk. Most már a következő meccsre kell koncentrálni, meg akarjuk verni a Dortmundot.

Zidane elégedett volt a Real-hatossal Fotó: uefa.com

Karim Benzema az első félidő hajrájában szintén alig öt perc alatt talált be kétszer.

– Nem mindig a gólszerzés a támadók feladata. Ha passzokkal, elfutásokkal tudom segíteni a csapattársaimat, akkor azt csinálom. Ma szerencsém volt, két gólt lőttem. Szeretném ezt folytatni, gólokat szerezni, tudom, hogy képes vagyok rá és ezt akarom csinálni. Mindenki jól játszott, ez a csapat önbizalmát növeli. Rúgtunk hat gólt, egyet sem kaptunk – zárta szavait Benzema.

Olvasói sztorik