Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A fogadóirodák szerint így néz ki a BL-nyolcaddöntő mezőnye

Beárazták a csapatokat, jöhet a csoportkör második fele.

Lejátszották a Bajnokok Ligája-csoportkör első három fordulóját, a mezőny féltávnál tart a továbbjutásért folyó küzdelemben. A négycsapatos csoportokból ezúttal is az első kettő jut tovább a nyolcaddöntőbe, a harmadikak az Európa Ligában folytatják tavasszal, míg a negyedikek búcsúznak a nemzetközi porondtól.

Az olasz edzőn és az MLSZ-en múlik a dolog:
A DAC elengedi Rossit a magyar válogatotthoz

Megnéztük, féltávnál miként vélekednek a fogadóirodák a továbbjutási esélyekről.

Az A-csoportot hibátlanul vezető Manchester United nyolcaddöntője már borítékolható, a fogadóirodáknál nem is lehet tenni erre az opcióra. A második helyért a hatpontos Basel, a három egységgel álló CSZKA és a nullapontos Benfica is versenyben van – közülük a svájciak (1.17-szoros szorzó) a legesélyesebbek a továbblépésre, az oroszok 4-szeres szorzóval bírnak, míg a portugál sereghajtó 14-16-szoros pénzért már szinte esélytelen.

A Bayern sem bírja tartani a lépést Neymarékkal, de a továbbjutása nincs veszélyben Fotó: Getty Images

Szintén kilenc, hat, három és nulla ponttal áll a Paris Saint-Germain, Bayern München, Celtic, Anderlecht négyes a B-csoportban. A PSG továbbjutását elkönyvelték a fogadóirodák, a Bayern pedig 1 a 100-hoz, hogy továbbjut – ez alig 1.01-os szorzót jelent. A Celtic 7-8-szoros pénzt érhet a bátor fogadóknak, az Anderlecht továbbjutása pedig már a csoda kategóriába tartozik (100-szoros szorzó).

A C-csoportban még nyeretlen az Atlético Madrid (2 pont) és a Qarabag (1), míg a Chelsea (7) és az AS Roma (5) egyelőre továbbjutó helyen áll. Még a londoniak továbbjutását sem vették le a kínálatról az irodák (1.04), a Roma egész szép szorzóval bír (1.36) annak ellenére, hogy még veretlen, és az Atlétiről sem tettek le a szakértők, hogy feljebb lép legalább eggyel, és továbbjutó helyen végez (2.25). Az azeri csapat viszont már esélytelen – 100-szoros pénzt ér, ha az első két hely valamelyikén zár.

A Juventusban sem kételkednek a bukik Fotó: Europress/AFP

A D-csoport is kilenc, hat, három, nulla (pont) leosztású, itt sorrendben a Barcelona, Juventus, Sporting, Olimpiakosz négyes követi egymást. Aki a katalánokra fogadna, az már lecsúszott a lehetőségről, továbbjutását elkönyvelték a bukik. A Juve is egy jelképes 1.06-os szorzóval bír, vagyis ez a csoport is eldőlt a továbbjutás szempontjából – a Sporting bravúros előzése 5-szörös pénzt érne, az Olimpiakosz feltámadása 66-szorost.

Az E-csoport a legkiegyenlítettebb eddig: a Liverpool és a Szpartak Moszkva öt-öt ponttal áll, őket követi a Sevilla néggyel, majd a Maribor eggyel. A Liverpoolt emelték ki a szakértők, 1.1-es szorzóval fut a továbbjutása. Az orosz rivális 1.57-ért tarthatja meg továbbjutást érő helyét, de a Sevilla nyolcaddöntője sem lenne meglepetés (1.73). A Mariborról (100) viszont már itt is lemondtak.

A Liverpool lehet az egyik továbbjutó a legkiegyenlítettebb csoportból Fotó: Getty Images

Az F-csoport is követi a kilenc, hat, három, nullás elosztást, így nem meglepő, hogy az éllovas Manchester Cityhez már nem rendeltek szorzókat a fogadóirodák. Abban, hogy a második Sahtar Donyeck megtartja továbbjutást érő helyét, még nem biztosak az illetékesek (1.83), olyannyira, hogy a harmadik Napoli alacsonyabb szorzót kapott (1.73). A Feyenoord még nem szerzett pontot, esélyeit nem is tartják sokra (100).

A G-csoportot hibátlanul vezető Besiktas az első csapat, mely hivatalosan is biztos lehet abban, hogy minimum az Európa Ligában indulhat tavasszal. A törökök öt ponttal vezetnek a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig előtt, de érdekes módon – ellentétben a többi hibátlan elsővel – még bírnak szorzóval: továbbjutásukat most megtéve 1.04-os pénzt vehetünk vissza. Gulácsiék 1.73 körül mozognak, az egy ponttal lemaradó Porto 1.83-dal. Egy pontja van a Monacónak, amely 10 körüli szorzóval vág neki a második körnek.

A Real igen, a Dortmund nem lesz ott a legjobb 16 között Fotó: Getty Images

A H-csoport gyakorlatilag eldőlt: hét-hét ponttal áll az élen a Tottenham és a Real Madrid, míg egy-egy egységgel bír a Borussia Dortmund és Sallai Roland csapata, az APOEL. A Realban biztosak a szakértők – nincs szorzója –, és gyakorlatilag a Tottenhamben is (1.01), a németek (7) és a ciprusiak (150) pedig már aligha szólnak bele a továbbjutásért folyó harcba.

A szorzók alapján a legjobb 16 várható mezőnye:

Manchester United, Paris Saint-Germain, Chelsea, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Besiktas, Real Madrid, Basel, Bayern München, AS Roma, Juventus, Szpartak Moszkva, Napoli, RB Leipzig, Tottenham

Olvasói sztorik