Bajnokok Ligája bajnokok ligája

BL: Gulácsiék már most történelmet írtak

Még le sem játszotta első BL-meccsét a Leipzig.

Szerdán este a hazai pályán a Monaco ellen kezdi meg BL-főtáblás szereplését a 2016–2017-es Bundesligában második helyen záró RB Leipzig. Gulácsi Péter együttese a remek bajnoki szereplést követően egyből főtáblára jutott, eddig ez egyetlen, a nemzetközi porondon újonc csapatnak sem sikerült. A magyar válogatott kapusa szerint minden lipcsei játékos realizálta ezt a helyzetet, hiszen a szezon vége felé már biztossá vált a BL-szereplés.

Még egy kis BL:
Gulácsiék már most történelmet írtak

– Én sem gondoltam volna, hogy két év alatt sikerül olyan csapatot felépíteni, amelyik egyenes ágon BL-főtáblára jut. 2015-ben az volt a cél, hogy az első osztályba feljussunk, ami sikerült is, utána teher nélkül játszhattunk egy ilyen fantasztikus szezont – utalt arra, hogy hatéves tervet mindössze két év alatt teljesítette az együttes.

Gulácsi beszélt arról is, mindig is az volt a terve, hogy egy nagy bajnokságban játszhasson. A Liverpoolban ez nem jött össze, mert hiába várt türelmesen, nem tudta beverekedni magát a csapatba. „Utána vissza kellett lépnem kettőt, hogy egyet előre léphessek. A salzburgi szerződés tudatos dolog volt, olyan klubot kerestünk, amely nemzetközi kupában szerepel, és ahol folyamatosan védhetek.”

Az elmúlt négy évben ő is rengeteget fejlődött, hiszen fokról fokra jutott előre, az ausztriai első osztálytól a Bundesligán át egészen a Bajnokok Ligájáig.

A beszélgetés itt tekinthető meg, a magyar válogatott kapus csapatának történelmi mérkőzését az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti 20:45-től.