Az Inter legyőzője vár a kispestiekre

Az izraeliek oda-vissza verték a milánói sztárcsapatot az Európa Liga csoportkörében.

A magyar bajnok Budapest Honvéd az izraeli Hapoel Beer-Seva ellen kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A Hapoel imponáló magabiztossággal lett bajnok: 26 győzelme mellett hét döntetlenje és három veresége volt, 36 mérkőzés alatt mindössze 18 gólt kapott. Korhut együttese ezzel megvédte címét, hiszen az előző idényben is aranyérmes volt.

Az előző idényben megnyerték a Totó Kupát, az Állami Kupában viszont a nyolcaddöntőben búcsúztak. A Bajnokok Ligája selejtezőjében alulmaradtak a skót Celtic csapatával szemben, de az Európa Liga csoportkörében kettős győzelmet ünnepelhettek az olasz Internazionaléval szemben, az angol Southamptonnal pedig két döntetlent játszottak. Továbbjutottak, majd az egyenes kieséses szakasz első körében a török Besiktas állta útjukat.

A magyar válogatott hátvéd tavaly augusztus végén szerződött a Hapoelhez. Játékosaik többsége izraeli, a keretükben honfitársunkon kívül van egy portugál, egy román, egy brazil, illetve két nigériai légiós.

A transfermarkt.com becslése szerint a Hapoel keretének értéke 12,7 millió, a Honvédé pedig 6,45 millió euró.