Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zárt kapus hazai meccsekkel kezdheti a Honvéd a Bajnokok Ligáját

Életbe léphet az UEFA büntetése.

Kapcsolódó cikkek

A Bp. Honvéd megnyerte a bajnokságot, így 2017 nyarán az UEFA égisze alá tartozó Bajnokok Ligája selejtezőjében állhat rajthoz. A klub új edzővel vág neki a sorozatnak, Marco Rossi ugyanis elköszönt a csapattól a Videoton legyőzése után, azonban nem csak ez az egy nehézség okozhat gondot a csapatnak a nemzetközi porondon.

A Honvéd ugyanis legutóbb 2013 nyarán szerepelt a nemzetközi kupában, azonban akkor az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága elmarasztalta a klubot a szerb Vojvodina elleni Európa Liga-mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartás miatt. A bizottság mindkét mérkőzésen észlelt problémákat.

Az UEFA akkori döntése értelmében a Bp. Honvéd következő hazai európai kupameccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni. Az európai szövetség 2008-ban meghozott döntését (egy zárt kapus hazai mérkőzés, felfüggesztve) a bizottság aktivizálta, így az első pontban kiszabott büntetéssel együtt két zárt kapus meccset kell játszania a Honvédnak. Ezen kívül a kispesti klubot ötvenezer eurós pénzbüntetéssel sújtották.

Vagyis a fenti döntés értelmében a csapat a következő két selejtezőkör két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell, hogy lejátssza.

Az MTI érdeklődésére a kispesti klub tulajdonosa, George F. Hemingway megerősítette, hogy összesen két találkozót kell nézők nélkül játszania a csapatnak az UEFA által szervezett versenyeken, illetve 50 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtották a klubot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik