Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Kassai is kellett a Real továbbjutásához

A bajorok hosszabbításra mentették a párharcot, a ráadásban azonban a magyar játékvezető téves ítéletének is köszönhetően méretes zakóba szaladtak.

Kapcsolódó cikkek

A Real Madrid a Bayern München együttesét fogadta kedd este az Santiago Bernabéu Stadionban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A mérkőzés első nagy helyzete a bajorok előtt alakult ki, a bal oldalról középre tett labdára Thiago érkezett, ám lövése elhalt a blokkba. A kipattanót pedig Robben rúgta a kapu mellé.

A kezdeti Bayern-fölény után a blancók is veszélyeztettek, Carvajal 18 méterről vette célba Neuer kapuját. Nem sokkal később pedig Jérome Boatengnek kellett a gólvonal előteréből mentenie Ramos próbálkozását.

A térfélcsere után erősen kezdett a Real, ám az 50. percben Marcelonak kellett a gólvonalról mentenie Robben próbálkozását. Egy perccel később ismét a holland szélső vált kulcsszereplővé, Casemiro a tizenhatoson belül buktatta, Lewandowski pedig értékesítette a büntetőt. (0-1)

A folytatásban is jobbára a Bayern akarata érvényesült, a 76. percben mégis Ronaldo talált fejjel a kapuba. (1-1) A Bayern számára nem sokat változott a helyzet, mindenképp szükség volt egy újabb találatra, amelyet Ramos hozott össze, a Real védőjéről saját kapujába gurult a labda. (1-2)

A 84. percben aztán Vidal hozta nehéz helyzetbe a Bayernt, begyűjtötte második sárgáját, így a vendégek tíz emberre fogyatkoztak.

A felek a hosszabbításban kiegyenlített küzdelmet vívtak, majd a 105. percben Ronaldo megszerezte második találatát. Kassai Viktor ezúttal súlyos hibát vétett, ugyanis a portugál támadó lesen kapta meg a labdát Ramostól. (2-2)

A ráadás második félidejében Marcelo lépett ki ziccerben, s nézett farkasszemet Neuerrel. A brazil bekk azonban előzékenyen Ronaldo elé passzolt, aki ezúttal is lesgyanús szituációból gurított az üres kapuba. (3-2)

Ekkor teljesen megzuhantak a bajorok, alig két perccel később Asensio is betalált. (4-2)

A Real így 6-3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol akár az Atlético Madriddal is találkozhat.

Videón a mérkőzés legfontosabb eseményei ITT.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő (visszavágó)

Real Madrid – Bayern München 4-2 (0-0, 1-2)
Santiago Bernabéu Stadion, játékvezető: Kassai Viktor

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo – Casemiro, Kroos (Kovacic, 114.), Modric – Isco (Vázquez), Benzema (Asensio, 64.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Alaba – Alonso, Vidal, Thiago – Robben, Ribery (Douglas Costa, 71.), Lewandowski (Kimmich, 88.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Ronaldo (76., 105., 110.), Asensio (112.), illetve Lewandowski (53. – büntetőből), Ramos (öngól, 78.)
Kiállítva: Vidal (84.)
Továbbjutó: Real Madrid, 6-3-mal

Olvasói sztorik